Recensie: Jeugdzonde – Wim Hendrikse

De eerdere thrillers van auteur Wim Hendrikse (‘Duister verleden‘ en ‘Bloedband‘) heb ik met veel plezier gelezen. En daar komt nu het nieuwste boek Jeugdzonde bij. Ik ga je snel meer vertellen over deze spannende thriller! Lees je mee?

Het verhaal van Jeugdzonde

De Terneuzense detective Joop Hamelink heeft al heel wat gruwelen voorbij zien komen. Toch is hij geschokt als iemand hem livebeelden toestuurt van de moord op een vroegere klasgenoot. Het is het begin van een nachtmerrie, waarin Joop ongewild een hoofdrol speelt. De leerlingen van middelbare school De Branding gingen vijfendertig jaar geleden op zomerkamp in de Belgische Ardennen. Waarom zwijgt iedereen over de verdwijning van Mario de Vries op de laatste avond van het kamp? Joops geheugen laat hem soms in de steek, daarom accepteert hij de hulp van een vroegere klasgenote: Lisa Jansen, een journaliste van dagblad BN/De Stem. Lisa speelt een gevaarlijk spel en ze zet de verkeerde mensen onder druk, waardoor ze onschuldige levens in gevaar brengt. Joop Hamelink en rechercheur Theo de Rooy bijten zich vast in de zaak en ze beginnen te graven in het verleden. Er ontwikkelt zich een bloedstollend kat-en-muisspel, waarbij ze een groot gedeelte van Zeeuws-Vlaanderen doorkruisen. Er vallen meer slachtoffers en Joop realiseert zich dat ze te maken hebben met een seriemoordenaar.

Mijn mening

Het begin van ‘Jeugdzonde’ is zo goed! Het is gedetailleerd, meeslepend, vol vaart en het zet de toon voor de rest van het verhaal. Je moet gewoon snel verder lezen.

De personages kende ik uit de eerdere boeken. Ik vond ze toen al fantastisch. Joop en zijn vader zijn een niet alledaags duo en dat maakt het heel leuk. In dit deel wordt de relatie tussen Joop en zijn vader verder uitgewerkt en je leert de personages nog beter kennen. Ik zou daarom aanraden om de eerdere delen ook te lezen. Je krijgt dan een compleet beeld van de personages. Er staan ook een aantal spoilers in dit verhaal over de eerdere delen. Misschien kleine verwijzingen, maar het geeft wel wat prijs over de andere verhalen.

De verschillende perspectieven zorgen voor veel vaart. De hoofdstukken zijn kort en zorgen voor een lekker tempo. Soms is het een tikkeltje vaag en kan ik het even niet goed plaatsen.

De titel is heel goed gevonden. De cover is akeliger dan de andere covers. Die pop is zo eng!

In dit verhaal zitten heel veel emoties. Er is een stuk in het verhaal dat me enorm raakte. Een mooie ontwikkeling vind ik dit.

Tegen het einde komt er een bijzondere twist. In eerste instantie snapte ik hem niet, maar na het lezen van het boek vond ik het een geweldige zet van Wim Hendrikse.

Ik heb genoten van ‘Jeugdzonde’. Het is een mooi vervolg van de serie!

Jeugdzonde is gruwelijk, spannend en een waardige opvolger in de serie.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Wim Hendrikse voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Jeugdzonde

Auteur: Wim Hendrikse
Uitgever: Uitgeverij Aspekt
ISBN paperback:  9789464248890 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge