Recensie: Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood – P. Dieudonné

Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood

In de video van gisteren kon je al de unboxing van het boek Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood van P. Dieudonné zien. Vandaag vertel ik je meer over dit derde deel van deze Rotterdamse Baantjer. Lees je mee?

Het verhaal van Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood

Hier gaat het verhaal over:

Op een winterochtend, als een dichte mistbank Rotterdam versluiert, fietst De Klerck door Delfshaven. Bij een woning aan de Voorstraat ziet hij een surveillancewagen. Er is juist een moordslachtoffer gevonden. Althans, dat beweert de schoonmaakster die het alarmnummer belde. De Klerck betreedt het pand. Tot zijn verbijstering breekt er op dat moment een hevige brand uit. Als de brandweer de brand heeft bedwongen, kan niemand een lijk of een brandstichter vinden. Was er wel een moord, of zijn melding en brand een macabere grap? De Klerck en Klaver staan voor raadsels die lastig zijn op te lossen.

‘Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood’ is het derde deel in een detectiveserie over Lucien de Klerck en zijn assistent Ruben Klaver van de Rotterdamse recherche.

Mijn mening

‘Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood’ is een heerlijk verhaal. Het past perfect in de serie over Rechercheur De Klerck.

Het verhaal van dit derde deel is een mooie opvolging op de andere delen. De schrijfstijl van P. Dieudonné ontwikkelt zich verder en dit verhaal is mogelijk nog beter dan de vorige twee. Het typische Baantjergevoel is direct aanwezig. Toch is het een heel eigen verhaal en is het anders dan de bekende delen van Baantjer.

Vanaf de eerste pagina wordt je in het verhaal getrokken. Rechercheur De Klerck steelt je hart en neemt je mee naar een bizarre situatie. Je hebt geen idee hoe deze situatie opgelost gaat worden. In de loop van het verhaal zul je waarschijnlijk wel een vermoeden krijgen, maar toch is het verrassend.

Je kent Rechercheur De Klerck al van de vorige delen. Is dit je eerste Rechercheur De Klerck? Geen probleem! Je kunt dit boek prima los lezen. Ruben Klaver komt een beetje meer naar voren in dit deel en hij vult De Klerck prima aan. Samen is dit een heel sterk duo.

Het verhaal bestaat uit bizarre situaties en verschillende gebeurtenissen die bij elkaar komen. Het is interessant gedaan. Het verhaal is gewoon ontzettend leuk!

Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood is mogelijk het beste deel tot nu toe! Je sluit deze Rotterdamse Baantjer snel in je hart.

Meer lezen over Rechercheur De Klerck?

Dit boek is het derde deel in deze serie. De recensies van de andere twee delen kun je hier lezen:

Liefs,

Veronique

*Bedankt E-Pulp Publishers voor het boek!

*Je kunt het boek reserveren bij de lokale of online boekhandel. Vanaf 17 november 2020 is dit boek beschikbaar! De andere delen zijn uiteraard wel al beschikbaar.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood

Auteur: P. Dieudonné
Uitgever: E-Pulp Publishers
ISBN paperback: 9789492715500 
Prijs paperback: €9,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge