Recensie: Rechercheur De Klerck en het duistere web – P. Dieudonné

Als je me al langer volgt dan weet je dat ik een grote liefde heb voor de boeken van Baantjer. De grijze speurder uit Amsterdam (De Cock) vind ik geweldig, maar sinds een tijdje is daar de Rotterdamse tegenhanger van P. Dieudonné bijgekomen. Ik heb alweer de recensie van het zesde deel. Rechercheur De Klerck en het duistere web, voor je. Lees je mee?

Het verhaal van Rechercheur De Klerck en het duistere web

Als een anonieme tipgeefster mag worden geloofd, is er in Rotterdam een pedofielennetwerk actief dat kan voortbestaan door de beschermende hand van een officier van justitie. Ook het politiekorps is door het netwerk geïnfiltreerd. Daags na deze buitensporige verdachtmaking wordt het lichaam van de anonieme tipgeefster uit het water van de Heemraadssingel gevist. Haar gewelddadige dood is een mysterie. Niemand lijkt er voordeel bij te hebben. Of was haar waarschuwing niet uit de lucht gegrepen? De twijfel wakkert aan als rechercheur Lucien de Klerck door de commissaris wordt teruggefloten nadat hij de beschuldigde officier van justitie al te kritisch heeft bejegend. Rechercheur De Klerck en het duistere web is het zesde deel in een detectiveserie over Lucien de Klerck en zijn assistent Ruben Klaver van de Rotterdamse recherche.

Mijn mening

Het begin van ‘Rechercheur De Klerck en het duistere web’ is heel erg sterk. Misschien vond ik dit wel het sterkste begin van deze serie tot nu toe. Het is intrigerend en het maakt je nieuwsgierig naar de rest.

Ik heb dit verhaal in één keer uitgelezen. Het had me eigenlijk gelijk en het liet me niet meer los. Er zit een bepaalde psychologische spanning in dit deel. Dit had ik eerder nog niet gemerkt in de serie. Hiermee wordt het minder voorspelbaar en gaat de serie nog meer een eigen weg. Ik noem het wel altijd de Rotterdamse Baantjer, maar eigenlijk kan het beter een eigen naam gaan krijgen. De serie heeft de vergelijking met Baantjer niet nodig. Het is gewoon een goede serie!

Dit zesde deel vond ik enorm spannend en het was ook verrassend. Het heeft een interessante wending. Daarnaast is De Klerck nog menselijker in dit deel. Klaver maakt het duo helemaal compleet. Ik ben wel benieuwd naar meer van Klaver. Hij is een personage waar je relatief weinig van weet.

De titel van dit deel vond ik minder duidelijk. Ik snap hem ergens wel, maar het is minder voor de hand liggend dan bij de vorige delen.

Ik heb enorm genoten van dit nieuwste deel in de serie. In het najaar van 2022 komt het volgende deel. Ik ben benieuwd!

De juiste volgorde van de boeken over Rechercheur De Klerck:

Rechercheur De Klerck en het duistere web is verrassend en heel spannend!

Liefs,

Veronique

Bedankt E-Pulp Publishers voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Rechercheur De Klerck en het duistere web

Auteur: P. Dieudonné
Uitgever: E-Pulp Publishers
ISBN paperback:  9789492715586 

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge