Recensie: Je moest eens weten – Gillian King

Ik heb heel veel zin om de recensie van Je moest eens weten van Gillian King met je te delen. Wat vond ik dit een geweldig verhaal! Lees je mee?

Het verhaal van Je moest eens weten

Billy heeft het flierfluitersyndroom. Haar vriendinnen wonen samen, krijgen kinderen en hebben een indrukwekkende carrière. Maar Billy heeft geen huisje, boompje of beestje. Alleen een nietszeggende baan op een afdeling waar niemand haar ziet staan en directeur Matthew haar nog steeds Jilly noemt. Superirritant natuurlijk, dus waarom ze zich dan toch stiekem tot hem aangetrokken voelt, is haar een raadsel. Maar toch hééft hij iets.

Nadat ze op een werktrip per ongeluk bij elkaar op de hotelkamer zijn beland, krijgt Billy steeds meer gevoelens voor hem. Maar waarom probeert hij haar op afstand te houden? En waarom is zijn verleden zo’n verboden onderwerp? Tot overmaat van ramp duikt er ook nog iemand op die beweert meer over Matthew te weten…

Mijn mening

‘Je moest eens weten’ is mijn eerste kennismaking met Gillian King. En wat voor een! Ik heb een nieuwe favoriete auteur erbij. Dit verhaal leest zo makkelijk. Het is gewoon een heerlijk verhaal.

In het begin vond ik het een tikkeltje cliché en dacht ik wel te weten hoe het zat. Voor een gedeelte had ik het goed gezien, maar er zitten ook een aantal verrassende wendingen in. Op een mooie manier brengt Gillian King verdieping aan. De personages krijgen extra lagen. De emoties worden verder uitgediept en op dat moment weet Gillian King me te raken.

Soms moest ik hardop lachen om bepaalde situaties. Het is luchtig en vrolijk. Tegelijkertijd broeit er iets op de achtergrond. Er wordt naar iets opgebouwd. Dit ‘iets’ raakte me en had je misschien kunnen voorzien, maar toch verraste het me.

De personages zijn ogenschijnlijk eenvoudig en herkenbaar. Een bepaald perspectief vond ik interessant. In het begin vond ik dit personage naar, maar achteraf gezien is dit personage goed voor de dynamiek in het verhaal. Het zet de gelederen op scherp. (Sorry voor deze vage beschrijving. Ik wil geen spoilers weggeven.) Een ander personage vond ik geweldig vormgegeven. Het stal mijn hart. Matthew en Billy zijn een leuk duo. Ze zijn levensecht.

Ik heb enorm genoten van dit verhaal. Het had alle ingrediënten voor een heerlijke feelgood: luchtig, verrassend, mooie personages en een diepere laag. Ik kijk uit naar meer van Gillian King!

Je moest eens weten heeft alle ingrediënten voor een heerlijke feelgood! Ik heb een nieuwe favoriete auteur erbij!

Liefs,

Veronique

Bedankt HarperCollins voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Je moest eens weten

Auteur: Gillian King
Uitgever: HarperCollins
ISBN paperback:  9789402709759 
ISBN e-book: 9789402764611 

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge