Recensie: Anomalie – Hervé Le Tellier

Toen ik het persbericht van Anomalie van Hervé Le Tellier las, was ik direct nieuwsgierig. Er zit namelijk iets onheilspellends in de flaptekst, maar hoe kwam dit verhaal verder op me over? Ik vertel het je in deze recensie. Lees je mee?

Het verhaal van Anomalie

Op weg van Parijs naar New York komt een vliegtuig in een monsterstorm terecht. Aan boord bevinden zich onder anderen de architect André en zijn minnares Lucie, de huurmoordenaar Blake, de Nigeriaanse afropopzanger Slimboy, de Franse schrijver Victor Miesel en een Amerikaanse actrice. Het vliegtuig landt veilig op JFK, maar de echte problemen beginnen pas honderd dagen later als precies dezelfde vlucht, met dezelfde passagiers, nog eens aankomt in New York… Terwijl de passagiers van de eerste vlucht door zijn gegaan met hun leven, worden ze nu allemaal geconfronteerd met zichzelf.

Mijn mening

‘Anomalie’ heeft verschillende prijzen gewonnen. Het verhaal won o.a. de prestigieuze Prix Goncourt 2020 en is uitgeroepen tot Beste Roman 2021 door de krant Trouw. Hiermee wordt de lat natuurlijk direct heel hoog gelegd. Je verwacht dat je wordt weggeblazen, maar eerlijk gezegd ben ik niet weggeblazen. Vond ik het dan een heel slecht verhaal? Dat nou ook weer niet, maar ik verwachtte er gewoon veel van. Het is jammer als dat dan niet zo is.

Het verhaal begint als een achtbaan. Het heeft vaart en je moet je hoofd erbij houden. De personages worden in het eerste deel uitgebreid voorgesteld. De hoofdstukken lijken wel losse verhalen, maar het komt bij elkaar. Het is wel een tikkeltje langdradig, omdat het gewoon veel personages zijn. Ieder personage heeft zijn of haar achtergrond. De personages worden wel goed uitgewerkt. Er is over nagedacht. Daarnaast zijn ze ook heel verschillend en elkaars tegenpolen. Dit gaf een interessante dynamiek.

Vervolgens is het verhaal heftiger en zit het goed in elkaar. Langzaam komt er vorm in het verhaal. Tegen het einde komt alles bij elkaar. Dit deel vond ik het beste. Er zit een bepaalde originele invalshoek in het verhaal. Dit vond ik een interessante gedachtegang.

Anomalie heeft een originele invalshoek!

Liefs,

Veronique

Bedankt Xander Uitgevers voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Anomalie

Auteur: Hervé Le Tellier
Uitgever: Xander Uitgevers
ISBN paperback:  9789401615891 
ISBN e-book: 9789401616010 

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge