Recensie: Enkeltje Mars – Wouter Polspoel & Herman van Campenhout

Vandaag heb ik de recensie van Enkeltje Mars van Wouter Polspoel en Herman van Campenhout voor je. Een spannende Young Adult over een bijzonder project. Lees je mee?

Het verhaal van Enkeltje Mars

Lucie Spiegels, lerares geschiedenis en PAV op een middelbare school in Mechelen, is haar job grondig beu. Omdat ze nog niet zo lang geleden ook werd gedumpt door haar vriendje, wil ze haar leven over een totaal andere boeg gooien. Wanneer Lucie van een collega een krantenadvertentie krijgt waarmee Elon Musk himself mensen zoekt om te verhuizen naar de planeet Mars en er een nieuw leven op te bouwen, besluit ze erop te reageren, ondanks haar zwaar zieke vader die ze dan moet achterlaten. Lucie wordt geselecteerd en mag met de negen andere uitverkorenen naar Beauplateau in de Ardennen, waar het eerste deel plaatsvindt van de opleiding die alle Marsverhuizers moeten volgen. Maar daar gebeuren vreemde dingen, die Lucie sterk doen twijfelen aan de bedoeling van het hele project.

Mijn mening

‘Enkeltje Mars’ is een spannende Young Adult. Het schrijversduo komt uit Vlaanderen en dat valt voor een Nederlandse lezer erg op. Sommige woorden begreep ik niet of ik snapte de zinsopbouw niet. Als Nederlandse lezer heb ik wel weer mooie woorden geleerd. Je moet hier wel van houden als je een Nederlandse lezer bent. Het kan je misschien storen.

De insteek van het verhaal is origineel. Het heeft een sciencefiction tintje. Terwijl de grootste plotwending juist heel erg van de tijd van nu is. Dit vond ik een mooie tegenhanger. Het versterkte elkaar op een mooie manier. Wat een fantasie heeft dit duo!

De personages zijn in het begin een tikkeltje vlak. Later komen er meer emoties in het verhaal, maar nog steeds raakte het me niet echt. De drijfveren van Lucie Spiegels om mee te gaan naar Mars vond ik een tikkeltje zwakjes.

De spanning wordt goed opgebouwd. Er zit een mooie wending in het verhaal, maar daarna zakte het in en ben ik even de rode draad kwijt. Tegen het einde komt alles op een mooie manier samen en snap ik bepaalde keuzes van de auteurs.

Er is een mooie rol weggelegd voor een bepaald onderwerp en ik vind het goed dat er aandacht wordt besteed aan dit onderwerp.

Enkeltje Mars is enorm spannend!

Blogtour Enkeltje Mars

Deze recensie is onderdeel van de blogtour van ‘Enkeltje Mars’. Deze leuke bloggers doen ook mee:

Liefs,

Veronique

Bedankt Phoenix Books voor het boek en de blogtour!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Enkeltje Mars

Auteur: Wouter Polspoel en Herman van Campenhout
Uitgever: Phoenix Books
ISBN paperback:  9789083202853 

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge