Recensie: De dansende debutante – Lily van Keeken

Cover van Loft Books

De serie ‘Bridgerton’ op Netflix vond ik erg leuk. De dansende debutante van Lily van Keeken heeft hier iets van weg. Ik vertel je graag meer over dit verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van De dansende debutante

De driedelige serie ‘Het balseizoen van de liefde’ van Lily van Keeken gaat over de zussen Honeyfield, die in negentiende-eeuws Londens op zoek naar een huwelijkskandidaat.

‘De dansende debutante’ is het eerste deel van ‘Het balseizoen van de liefde’ van Lily van Keeken. Het is 1815 en Emily Honeyfield gaat een enerverend jaar tegemoet: als debutante zal ze haar eerste balseizoen meemaken en ze zal alles op alles moeten zetten om een huwelijkspartner te strikken. Daarvoor vertrekt ze naar Londen, waar haar tante Felicity en nichtje Kitty haar meetronen naar de belangrijkste bals van de high society. Emily geniet van het feestgedruis én van alle mannelijke aandacht, tot haar oog valt op een lange gestalte aan de rand van de dansvloer: Mr Philip Grant. Over hem doen roddels de ronde: hij zou aan de kant zijn gezet door zijn beeldschone Franse verloofde en de liefde voor altijd hebben afgezworen. Hij intrigeert Emily, maar ze besluit hem uit haar hoofd te zetten en zich te richten op haar zoektocht naar een echtgenoot. Het laatste wat ze wil is alleen achterblijven aan het einde van het balseizoen, maar kan ze haar hart negeren?

Mijn mening

Als je fan bent van de serie ‘Bridgerton’ op Netflix dan ga je dit eerste deel van de driedelige serie ‘Het balseizoen van de liefde’ heerlijk vinden. Ben je gek op kostuumdrama’s dan kom je ook aan je trekken. Het is heerlijk romantisch en de mooie jurken komen uiteraard voorbij.

De stijl van Lily van Keeken is fijn. De emoties kwamen in het begin echter niet helemaal over. Er gebeurt iets heftigs, maar dat raakte me eigenlijk niet. Jammer, want daardoor miste ik een bepaalde lading voor de rest van het verhaal. Tegen het einde worden de emoties verder uitgewerkt, maar miste ik een bepaalde diepgang in het verhaal.

Emily Honeyfield is een heerlijk personage. Ze is een beetje naïef, maar het past goed in die tijd. Het is wel een enorm romantisch verhaal en misschien is het voorspelbaar, maar ik heb genoten van dit deel. Ik ben benieuwd wat er nog komen gaat!

De dansende debutante is heerlijk romantisch!

Liefs,

Veronique

Bedankt Loft Books voor het boek!

Je kunt dit boek bij o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De dansende debutante

Auteur: Lily van Keeken
Uitgever: Loft Books
ISBN e-book: 9789401616010 

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge