Recensie: De eerste zin – Astrid Harrewijn

Cover van Kobo

Auteur Astrid Harrewijn leerde ik kennen door het boek ‘De stroopwafelshop‘. Een heerlijke feelgood! Van Kobo mocht ik de Kobo Original De eerste zin lezen. Dit is het eerste deel in de nieuwste feelgood-serie van Astrid Harrewijn. Ik vertel je er graag alles over!

Het verhaal van De eerste zin

Elkie, nog net geen dertig, heeft maar één droom. Ze wil bibliothecaris worden en de mooiste bibliotheken van de wereld bezoeken. Als die droom in duigen valt, gaat ze op dwingend advies van haar familie naar een vriend van haar vader die in Florida een sportschool heeft. Het wordt namelijk tijd dat Elkie gaat nadenken over haar leven; hoe nu verder?

Maar Elkie zou Elkie niet zijn als in Florida alles compleet anders loopt. Een serie misverstanden maakt haar verblijf tot een rollercoaster aan toestanden. Gelukkig weet ze zich gesteund door de voornamelijk bejaarde clientèle van de sportschool en haar vriendinnen Soda en Milou met wie ze een bijzonder verbond heeft gesloten om elkaar nooit meer uit het oog te verliezen.

Mijn mening

Astrid Harrewijn heeft een lekkere stijl. Het is warm en het leest gewoon heel fijn. Er zitten veel details in de zinnen en dit kun je storend vinden als je hier niet van houdt. Ik vond juist dat het met een bepaalde natuurlijkheid ging en het stoorde me totaal niet. De humor van Astrid Harrewijn is geweldig!

‘De eerste zin’ begint misschien een tikkeltje klagerig en hier moet je even doorheen bijten. Later vond ik het minder klagerig en kwam ik goed in het verhaal.

Een bepaald personage vond ik ontzettend irritant. Als ik Elkie was geweest dan hadden we geen contact meer gehad. Elkie is een leuk personage en ik ben benieuwd naar meer van haar. Ze maakt op persoonlijk vlak zo’n mooie groei door.

Het is een heerlijke feelgood met een leuke wending. Daarnaast zit er een bepaalde diepgang in die mooi naar voren komt. Het eerste deel eindigde op een mooie manier. Ik ben benieuwd naar de rest!

De eerste zin is heerlijke feelgood!

Liefs,

Veronique

Bedankt Kobo voor het boek!

Je kunt dit boek bij o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De eerste zin

Auteur: Astrid Harrewijn
Uitgever: Kobo Originals
ISBN e-book: 9781774537886

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge