Recensie: De 6:20 man – David Baldacci

Ik sprong een gat in de lucht toen ik De 6:20 man van David Baldacci mocht ontvangen. Wat had ik zin om deze thriller te lezen. Ik vertel je in mijn recensie graag meer! Lees je mee?

Het verhaal van De 6:20 man

Voormalig Army Ranger Travis Devine werkt als financieel analist op Wall Street. Zes dagen per week neemt hij de trein van 6:20 om naar New York te forenzen.
Wanneer op een dag een van zijn collega’s wordt vermoord, wordt Travis aangemerkt als verdachte. Tegelijkertijd wordt hij door Homeland Security onder druk gezet om zijn baas, multimiljonair Bradley Cowl, te bespioneren. Weigeren is geen optie, want de geheime dienst dreigt de duistere reden naar buiten te brengen waarom Travis het leger heeft moeten verlaten. Langzaam maar zeker komt Travis erachter dat de financiële wereld waarin hij verstrikt is geraakt, net zo dodelijk is als de oorlogen waarin hij als Ranger vocht. En veel verraderlijker…

Mijn mening

‘De 6:20 man’ is vanaf de eerste pagina intrigerend. Je zit direct in het verhaal. De titel past perfect en de cover vind ik tof. Hij spreekt me aan. De andere boeken van David Baldacci hebben een andere opmaak en daar herken je ze aan. Toch vind ik deze cover bij de bestaande covers passen.

David Baldacci brengt op een natuurlijke manier diepgang aan in de personages. Niet alleen hoofdpersoon Travis Devine is goed uitgewerkt, maar de andere personages krijgen net zo veel aandacht en laagjes. Daarnaast zijn alle personages heel menselijk. Ergens kun je je herkennen in de personages. Hierdoor kruipen ze langzaam onder je huid.

De hoofdstukken zijn kort en het tempo in het verhaal is heel hoog. Elk hoofdstuk sluit af met een kleine trap na. Je moet verder met het verhaal. Deze bommetjes hebben veel effect.

Het plot van deze thriller zit goed in elkaar. Het is ontzettend spannend. Ik vond dit verhaal wel verfijnder dan de andere verhalen van David Baldacci. Het is bijna elegant.

Als er een nieuw boek van David Baldacci verschijnt dan leg je eigenlijk onbewust de lat al hoog. Je verwacht een steengoede thriller. ‘De 6:20 man’ voldeed perfect aan de hooggespannen verwachtingen. Het is een typische Baldacci met veel vaart, menselijke personages en een sterk plot.

Mijn favoriete serie van David Baldacci is de serie over Amos Decker, maar dit verhaal vond ik ook erg goed. Een echte aanrader dus!

De 6:20 man is een typische Baldacci: veel vaart, menselijke personages met diepgang en een sterk plot.

Meer van David Baldacci?

Liefs,

Veronique

Bedankt A.W. Bruna Uitgevers voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.comBookspot en Bruna bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De 6:20 man

Auteur: David Baldacci
Vertaler: Jolanda te Lindert
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
ISBN Paperback: 9789400515130
ISBN E-Book: 9789044933987

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge