Recensie: Doodskleur – David Baldacci

DoodskleurMaak je klaar voor een hele enthousiaste recensie. Ik las het boek Doodskleur van David Baldacci. Ik kocht dit boek voor mezelf, omdat ik een heel lastig tentamen had gehaald. Een goede koop zo bleek…

 

 

Ik maakte ook een video over dit boek. Samen met jullie pakte ik het boek uit. Met deze link ga je naar de video.

Het verhaal

Dit is het vierde boek in de serie rondom Amos Decker.
FBI-agent Amos Decker en journaliste Alex Jamison gaan op bezoek bij de zus van Alex in Baronville. Ze raken op de eerste dag al betrokken bij een moordonderzoek. Die avond ontdekt Decker meer dan een beginnende brand. Er zijn twee doden in het huis. Een slachtoffer is opgehangen en een ander draagt een politie-uniform en ligt met schuim rond zijn lippen in de kelder. Wie de twee zijn, weet niemand. Decker en Jamison horen dat er al meerdere incidenten zijn geweest en de plaatselijke politie staat voor een raadsel. Decker biedt zijn hulp aan, maar hij is niet de enige federale agent die interesse heeft. De moorden zouden te maken kunnen hebben met een grotere dreiging op nationaal niveau.

Mijn mening

Dit boek kan niet tippen aan mijn favoriete boek van David Baldacci (“De geheugenman”), maar het komt akelig dichtbij. Het begin is ontzettend spannend en maakt je nieuwsgierig naar de rest.

De wendingen aan het eind van elk hoofdstuk lieten me met verbazing achter. Het liefst sloot ik me met het boek op en las ik het achter elkaar uit. Het is zo ontzettend spannend en zit zo goed in elkaar.

David Baldacci heeft een hele fijne schrijfstijl. Het leest makkelijk en is vlot geschreven. De dialogen zijn ook niet te lang. Soms viel het verhaal even stil. Voor mij was dit geen probleem, want ik wilde zolang mogelijk van het boek genieten.

Amos Decker is gewoon een heel goed personage. Het heeft een eigen karakter en is anders dan het ‘gangbare’. De personages zijn allemaal goed uitgewerkt en komen goed tot uiting in “Doodskleur”.

Het einde vond ik heel mooi. Tranen. Geweldig.

Doodskleur zit heel goed in elkaar. Het is zo spannend!

Liefs,

Veronique

Volgorde van de serie rondom Amos Decker van David Baldacci:

De geheugenman

De laatste mijl

Het motief

– Doodskleur

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

4 Replies to “Recensie: Doodskleur – David Baldacci”

  1. Volgensmij moet ik echt een keer een boek lezen van David Baldacci en ik denk zelfs een boek te hebben staan… heb even gekeken en inderdaad Geniaal Geheim staat in mijn kast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge