Recensie: Het motief – David Baldacci

Cover Het motief - David BaldacciMijn favoriete boek is De geheugenman van David Baldacci. Dit boek is het eerste deel in de serie rondom Amos Decker. Ik was benieuwd naar de andere boeken in deze serie en ik las Het motief (het derde deel). De geheugenman vond ik fantastisch en de lat voor Het motief lag hoog…

Het verhaal

Voor het hoofdkantoor van de FBI in Washington D.C. schiet Walter Dabney op klaarlichte dag lerares Anne Berkshire neer. Daarna pleegt hij zelfmoord. Walter is een liefhebbende echtgenoot, heeft vier dochters en heeft een goedlopend bedrijf.

Er waren veel getuigen en Amos Decker was daar één van. Amos heeft de gave niks te vergeten en ziet wat de meeste andere mensen missen. Hij is verbijsterd en met volle overgave gaat hij de reden van de moord onderzoeken. Amos maakt onderdeel uit van een speciale eenheid binnen de FBI. Samen met zijn collega’s vinden ze geheimen die hen leiden naar een geplande aanslag…

Mijn mening

Het verhaal begint direct en er is direct veel actie. De schrijfstijl van David Baldacci is vlot. Het is geen opgave om dit boek van 400 pagina’s te lezen. Er zijn veel losse eindjes en deze komen uiteindelijk op meesterlijke wijze bij elkaar. Je wordt op verschillende manieren op een dwaalspoor gezet. Je loopt er met open ogen in.

Het verhaal bestaat uit verschillende lagen; het hoofdverhaal van de moord en zelfmoord, de relatie tussen alle personages en het verleden van Amos Decker komt soms aan bod. Deze lagen geven het verhaal een extra dimensie. Je raakt de draad niet kwijt.

Het hele verhaal zit vol met verschillende gebeurtenissen en de spanning wordt goed opgebouwd. De personages zijn goed uitgewerkt en hebben allemaal een eigen karakter. De ontwikkeling van de relatie tussen Amos Decker en Alex Jamison is heel mooi uitgewerkt.

Dit boek maakt deel uit van een serie en soms wordt er verwezen naar het vorige boek (De laatste mijl). Als je het vorige deel niet hebt gelezen (zoals ik), begrijp je de verwijzingen niet.

Het motief is een verhaal vol wendingen, actie en emoties!

Liefs,

Veronique

*Toen ik deze recensie schreef, heb ik het vorige boek niet gelezen. Hierdoor snapte ik verschillende verwijzingen naar het vorige deel niet. Wanneer je het vorige deel wel hebt gelezen, dan snap je waarschijnlijk de verwijzingen beter.

*Meer informatie over recensies is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge