Boekentip: De lange schaduw – David Baldacci

Als je me al langer volgt dan weet je dat ik gek ben op de serie over Amos Decker van David Baldacci. ‘De geheugeman’ is mijn ultieme favoriet. Voor mijn verjaardag kreeg ik De lange schaduw. Dit is de nieuwste thriller van Baldacci. Ik ga je er snel meer over vertellen. Lees je mee?

Het verhaal van De lange schaduw

FBI-agent Amos Decker, de man met het perfecte geheugen, onderzoekt de brute moord op een federale rechter in haar woning in Florida.

Samen met zijn nieuwe partner Frederica White onderzoekt FBI-agent Amos Decker de brute moord op een federale rechter en haar bodyguard in haar woning in Florida. Rechter Julia Cummins had naar het zich laat aanzien geen vijanden en er zijn ook geen sporen van braak aangetroffen in haar woning. Buren en vrienden die in de buurt wonen hebben niks gezien of gehoord, en ex-man Barry en tienerzoon Tyler hebben beiden een sterk alibi.

Decker moet antwoord zien te vinden op twee vragen. Waarom had de rechter behoefte aan een bodyguard en wat is de betekenis van de boodschap die de moordenaar heeft achtergelaten? Naarmate het onderzoek vordert, loopt het dodental op. Het spoor leidt naar een vroegere presidentscampagne en een onopgeloste misdaad. En naar hebzucht, bedrog, misleiding en corruptie in het centrum van de macht.

Mijn mening in het kort

In de voorgaande delen is veel gebeurd en daardoor was ik nieuwsgierig naar het vervolg van de serie. Amos Decker verandert op een mooie manier. In dit deel is hij nog persoonlijker. Zijn nieuwe partner White is heel anders dan zijn vorige partner Alex. Ik moest even aan White wennen, maar wat is zij leuk! Er zit nog veel meer in dit personage. Ik kijk uit naar de relatieontwikkeling tussen White en Decker.

De spanning wordt goed opgebouwd en het is één grote puzzel. Eigenlijk is het precies waar ik van houd. Het heeft een goed plot en het zit ingenieus in elkaar. Ik heb weer genoten van deze thriller!

Lees dit boek via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Volgorde van de serie over Amos Decker

Blogmas 2022

Dit artikel is onderdeel van Blogmas 2022! Samen tellen we op Veronique’s Boekenhoekje af tot en met 31 december. Elke dag verschijnt er minimaal 1 artikel. Verwacht veel recensies, boekentips, winacties en nog veel meer leuks. Ik heb er zin in! Hopelijk jij ook!

Als eerste de nieuwe blogposts van Blogmas lezen? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


*Dit boek is geen recensie-exemplaar. Het is puur mijn enthousiasme. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De lange schaduw

Auteur: David Baldacci
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN E-Book: 9789044985122 
ISBN paperback: 9789400515635 

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge