Recensie: Staatsgeheim – David Baldacci


Tijd voor de recensie van Staatsgeheim van David Baldacci. Dit is het vervolg op ‘De 6:20 man‘. Ik vertel je graag of ik dit tweede deel net zo goed vond! Lees je mee?

Het verhaal van Staatsgeheim

Kan Homeland Security-agent Travis Devine de moord op een CIA-agent oplossen voordat Amerikaanse staatsgeheimen in verkeerde handen vallen?

Wanneer CIA-agent Jenny Silkwell wordt vermoord in een kustplaatsje in Maine, maakt de top van Homeland Security zich grote zorgen over de nationale veiligheid. Jenny’s laptop en telefoon worden vermist en deze stonden vol met staatsgeheimen die, als ze in verkeerde handen vallen, het leven van talloze agenten in gevaar brengen. De belangen zijn dan ook te groot om de zaak in handen van de lokale politie te geven. Een speciaal onderzoeker moet worden aangesteld om de moord op te lossen en de verdwenen documenten terug te vinden. Voormalig Army Ranger Travis Devine heeft in het leger geleerd op elk moment te kunnen inspelen op elke denkbare situatie. Na zijn militaire tijd volgde een kortstondige carrière op Wall Street, gedurende welke hij een van de grootste financiële samenzweringen allertijden wist te ontrafelen. Zijn analytische geest maakt hem dan ook bijzonder geschikt voor complexe, hoogwaardige taken, hoewel de moord op Jenny Silkwell op het eerste gezicht niet al te moeilijk lijkt. Het lichaam van de vrouw is onder aan een klif gevonden, ze lijkt van grote afstand te zijn neergeschoten. Maar kleine stadjes koesteren diepe geheimen en Jenny’s familie en de lokale bevolking staan wantrouwig tegenover de buitenstaander. Van Jenny’s broer, die werkt aan de revitalisering van de stad, tot aan de gepensioneerde kreeftenvisser die Jenny’s lichaam vond: niemand lijkt het achterste van zijn tong te willen laten zien. En dan is er ook nog Alex, Jenny’s jongere zus die zich een verschrikkelijke gebeurtenis uit het verleden niet kan herinneren. Terwijl Travis de bewoners van Putnam langzaam maar zeker beter leert kennen, roept elk antwoord dat hij vindt nog meer vragen op. De kustplaats kent talloze geheimen die nooit naar buiten mogen komen. Travis heeft dan ook geen idee wie hij kan vertrouwen… en wie hem wil doden.

Mijn mening

‘Staatsgeheim’ begint spannend en zit direct vol actie. Je staat eigenlijk direct ‘aan’. Daarna gaat de snelheid voor mijn gevoel uit het verhaal en krijg je vooral veel informatie. Het tempo had voor mij wat hoger gemogen. Ik vond het nu een beetje aan de trage kant.

Travis is een interessant personage. Hij is een beetje duister en minder herkenbaar dan de andere personages van David Baldacci. Je moet in het verhaal goed in de gaten houden wie wie is. Langzaam draait het verhaal zich in één en komt er een mooi plot uit.

Het is een tof verhaal en het plot zit, zoals gewoonlijk bij een Baldacci, goed in elkaar, maar je moet je hoofd bij het verhaal houden en je moet houden van dit lagere tempo. Ik vond het hierdoor een minder verhaal van Baldacci. Ik heb alsnog genoten van dit nieuwe boek, maar het was misschien niet wat ik had verwacht.

Psychologisch is dit een sterk verhaal. Het einde zit zo goed in elkaar. Je krijgt nog een goede trap na. Toch ben ik ergens wel benieuwd naar meer van Travis. Ik denk dat er nog veel meer achter dit personage zit.

Staatsgeheim is een psychologisch sterk verhaal!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Liefs,

Veronique

Bedankt A.W. Bruna Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden

Gegevens van Staatsgeheim

Auteur: David Baldacci
Vertaler: Jolanda te Lindert
ISBN paperback: 9789400515826 
ISBN E-book: 9789044934663 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge