Recensie: Lech – Kiki van Dijk

Lech cover
Foto van Xander Uitgevers

In de Hebban Adventskalender zat de gratis e-novelle Lech van Kiki van Dijk. Het is een boek met 69 pagina’s en daardoor is het ideaal voor even tussendoor. De voorkant ziet er winters uit en doet me verlangen naar kerst.

Het verhaal

Tess heeft een droombaan bij het het pr-bureau Image House. Hierdoor ziet ze haar man en vierjarige tweeling steeds minder. Als het gezin een weekendje weg wil gaan, wordt Tess gevraagd voor een brainstormsessie in het skioord Lech. Het team overnacht in een luxe chalet midden op de berg. Het is er prachtig. De sfeer is echter ongemakkelijk. Tess heeft het gevoel dat haar collega’s iets verbergen voor haar. Dan wordt de chalet van de buitenwereld afgesloten door een lawine en de spanningen binnen het team lopen hoog op…

Mijn mening

Kiki van Dijk heeft een fijne schrijfstijl. Het is vlot geschreven en dit past perfect bij deze novelle. Dit boek heeft maar weinig pagina’s, dus het verhaal moet je direct grijpen. Er is geen tijd voor een langzame opbouw of een lange introductie van personages. Kiki slingert je direct in het verhaal en je zit er direct middenin.

Tess is een interessant personage en je leert haar een beetje kennen. Toch blijf je achter met vragen. Je wil meer weten over Tess. Wie is zij? En wat is haar verleden? Er wordt een tipje van de sluier opgelicht, maar je hebt het idee dat je nog niet alles weet.

De tijd in het verhaal gaat heel snel en er worden grote tijdssprongen gemaakt. Deze voelen soms onlogisch aan. Naast de vragen over Tess, blijf je ook zitten met vragen over het verhaal. Dit geeft een nare nasmaak aan deze korte thriller.

Lech is een korte thriller met veel gebeurtenissen.

Liefs,

Veronique

*Meer informatie over recensies is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge