Recensie: Ademloos – Amy McCulloch

Ik heb de recensie van Ademloos van Amy McCulloch voor je. Liet deze thriller me ook ademloos achter? Sorry voor de woordgrap. Ik kon het niet laten. En nu verder naar de recensie. Lees je mee?

Het verhaal van Ademloos

Er is een moordenaar op de berg… Een ijzingwekkende thriller.

De carrière van journaliste Cecily Wong zit in het slop, maar als ze wordt uitgenodigd voor een expeditie om een van de hoogste bergen ter wereld te beklimmen, grijpt ze die kans met beide handen. Vanaf het moment dat het kleine team aan de expeditie begint, gebeuren er vreemde dingen. Er vindt een diefstal plaats. Er gebeurt een ongeluk. En dan vindt Cecily een mysterieuze boodschap op haar tent: er is een moordenaar op de berg… Hoe hoger ze komen, hoe gevaarlijker de klim wordt. En hoe meer ze op elkaar moeten vertrouwen. Maar dan vindt Cecily het eerste lichaam…

Mijn mening

‘Ademloos’ heeft een steengoede proloog. Je begint eigenlijk achteraan met lezen. Je valt in een gebeurtenis en je weet waar je naar toe aan het lezen bent. Dit vind ik altijd aantrekkelijk.

In het begin is het verhaal een beetje traag. Het is net een klimtocht. Je kunt niet in één keer naar de top klimmen. Zo is het ook bij deze thriller. De spanning wordt langzaam opgebouwd. Het is in het eerste deel heel subtiel aanwezig. Halverwege gaat het tempo omhoog en komt er meer spanning in het verhaal.

Aan hoofdpersoon Cecily Wong moet ik even wennen. Later vind ik haar interessanter. Ze wordt dan menselijker. Verder zitten er heel veel namen in het team en die gooide ik soms nog een beetje door elkaar.

In het begin was ik niet echt enthousiast over deze thriller. Ik vond het tempo te laag. Toch was ik aangenaam verrast door het plot en hoe alles precies in elkaar past. Het zit fenomenaal in elkaar. Eigenlijk vond ik het einde het beste deel. Het liet me niet ademloos achter, maar ik vond het wel verrassend.

Ademloos heeft een fenomenaal plot!

Liefs,

Veronique

Bedankt The House of Books voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel of Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Ademloos

Auteur: Amy McCulloch
Vertaling: Willeke Lempens
Uitgever: The House of Books
ISBN paperback: 9789044362541
ISBN E-book: 9789044362558

 Op de hoogte blijven?

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe recensies en andere blogposts in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge