Recensie: Het medaillon – Guusje de Ruiter

Cover van Loft Books

Vandaag heb ik het eerste deel van de serie ‘De geheimen van het landhuis’ van Guusje de Ruiter voor je. Het eerste deel heet Het medaillon. Ik vertel je er graag meer over. Lees je mee?

Het verhaal van Het medaillon

‘Het medaillon’ van Guusje de Ruiter is een intrigerende roman over verlies, en vol onverwachte wendingen. Na het verlies van haar dierbare moeder staat het leven van Vera stil. Op de begrafenis ontmoet Vera Nico. Nico blijkt haar oom te zijn en vertelt Vera dat haar moeder als baby ten vondeling gelegd is met maar twee aanwijzingen naar haar ouders: een prachtige fluwelen doek en een medaillon. Dit onverwachte nieuws is het begin van de zoektocht naar Vera’s familiegeschiedenis en brengt haar bij de trotse familie Hoogheemstra – Van Santen tot Evenaer in Haarlem. Het verschil tussen de adellijke familie en Vera is enorm. Kunnen zij echt familie van elkaar zijn?

Mijn mening

‘Het medaillon’ van Guusje de Ruiter zou ik omschrijven als een historische roman. Het deed me een beetje denken aan de verhalen van Lucinda Riley en Sarah Lark. Je leest vanuit verschillende vrouwen en langzaam wordt de geschiedenis onthuld.

Het begin van het verhaal pakt me niet direct. Ik miste een bepaalde emotie. Het is een beetje afstandelijk. Langzaam komt er meer emotie in het verhaal, maar het duurt vrij lang. Hierdoor is het traag. Bijna kabbelend gaat het verhaal vooruit.

Vera is een leuk personage. Ze is een gewone vrouw. De tweede hoofdpersoon is een tikkeltje naïef. Sorry voor de vaagheid, maar ik wil geen spoilers weggeven. Langzaam vormt zich een verhaal in je hoofd.

Guusje de Ruiter durft een onderwerp, zoals ter vondeling gelegd worden, aan te snijden. Dit wordt op een mooie manier gedaan.

Het tempo in het verhaal is niet helemaal in balans. Sommige gebeurtenissen gaan heel snel en bij andere gebeurtenissen mis ik juist de snelheid. Hierdoor leest het verhaal niet helemaal lekker.

Het is een heel mooi verhaal en het einde vond ik prachtig. Het maakt je zeker nieuwsgierig naar deel twee. Guusje de Ruiter heeft een prettige stijl. Ik denk wel dat er nog een mooie groei zit aan te komen als auteur.

Het medaillon is een mooi verhaal!

Liefs,

Veronique

Bedankt Loft Books voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het medaillon

Auteur: Guusje de Ruiter
ISBN e-book: 9789047207368
Uitgever: Loft Books

 Op de hoogte blijven?

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge