Recensie: Alibi – Denise Mina

Alibi

Van uitgeverij Ambo Anthos kreeg ik de thriller Alibi van Denise Mina. Wat een spannende zeg! In deze recensie vertel ik je meer over het verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Alibi

Hier gaat ‘Alibi’ over:

In ‘Alibi’ luistert Anna McDonald tijdens het klaarzetten van de schoolspullen van haar kinderen naar een truecrimepodcast. Dan staat haar beste vriendin Estelle voor de deur en komt haar man de trap af met een koffer in zijn hand. Ze vertrekken samen en nemen de kinderen mee. Anna blijft in shock achter.

Nu haar leven ineengestort is, zoekt ze afleiding in de podcast; over een gezonken jacht en een vermoord gezin, met een vleugje corruptie en machtsmisbruik. Dan ontdekt Anna dat ze een van de genoemde slachtoffers uit een vorig leven kent en raakt ze ervan overtuigd dat ze weet wat er is gebeurd. Dat betekent dat ze haar verleden niet langer verborgen kan houden. Ze besluit op jacht te gaan naar de waarheid, maar ze beseft niet dat daarmee alles waarvoor ze zo hard gewerkt heeft als een kaartenhuis zal instorten.

Mijn mening

‘Alibi’ wordt op een bijzondere manier door Denise Mina verteld. Het is heel origineel gedaan. Als lezer heb je geen idee wat waar is. Je voelt je zoals Anna: in de war. Dit zorgde er soms wel voor dat ik de rode draad miste.

Anna is een interessant personage en soms snap ik haar niet. Ze is lastig te doorgronden en daarnaast is ze een hard, ruw personage. Haar karakter is origineel.

De stijl van Denise Mina is soms hard en direct. Soms is het taalgebruik ruw. Hierdoor komt Anna als personage goed uit de verf. Het is gedurfd om zo te schrijven. Daarnaast heeft het ook iets ‘eigens’. Je zult de stijl van Denise Mina altijd herkennen.

Het luisteren naar de podcast is origineel. Dit ben ik nog niet eerder in een boek tegen gekomen. Het is ook mooi dat dit de aanleiding is van het verhaal.

‘Alibi’ is ontzettend spannend. Er klopt heel veel niet. Je zit vol vragen, maar uiteindelijk worden alle vragen beantwoord. Het is een verhaal vol snelheid.

De ontknoping zit zo goed in elkaar. Het is zinderend. Ik viel stil. Het was zo goed gedaan! Het is gewoon een ijzersterk verhaal. Ik wil meer lezen van Denise Mina.

Alibi is ijzersterk, zinderend. De ontknoping is zo goed.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Ambo Anthos voor het boek!

Je kunt het boek online en bij de boekhandel kopen!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Je kunt het boek online of bij de lokale boekhandel kopen!

Gegevens van Alibi

Auteur: Denise Mina
Uitgever: Ambo Anthos
Aantal pagina’s: 304
ISBN ebook: 9789026351037 
Prijs ebook: €9,99
ISBN paperback: 9789026351020 
Prijs paperback: €21,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge