Recensie: Bloedhitte – Noortje Brink

Bloedhitte

Van Loft Books kreeg ik het e-book Bloedhitte van Noortje Brink. Het deed me denken aan een zomerse thriller. In deze recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Bloedhitte

Hier gaat ‘Bloedhitte’ over:

Lieneke is net gescheiden en kan de herinneringen aan haar ex-man maar moeilijk onderdrukken. Dat hij op een botte manier een punt zette achter hun relatie omdat het niet lukte om kinderen te krijgen, maakt het des te pijnlijker. Om haar zinnen te verzetten vertrekt Lieneke met haar beste vriendin Monique naar Portugal voor een heerlijke zonvakantie. Twee weken genieten is het plan. Eenmaal aangekomen in Faro krijgt Lieneke echter al snel het gevoel dat ze wordt gevolgd. En op het hotelterrein lijkt zich ook een schimmige figuur te begeven…

Mijn mening

Vanaf de eerste pagina is het verhaal spannend. Allerlei gebeurtenissen en verwijzingen zorgen voor een niet-pluis-gevoel. In het begin deed het verhaal me denken aan een chicklit, maar ook weer niet. Het voelde in het begin heel dubbel.

De perspectiefwisselingen heeft Noortje Brink slim gedaan. Het zet je als lezer op het verkeerde been. Je leert hierdoor de hoofdpersonen beter kennen. Monique werkte me op de zenuwen en ik vond haar irritant. Toch maakt ze dit verhaal wel af.

Noortje Brink heeft een hele goede stijl. Het is warm en vlot. Ergens doet het verhaal me denken aan Suzanne Vermeer. Het heeft een bepaalde sfeer die ik herken uit de boeken van Suzanne.

Soms gaat de tijd erg snel en komt het allemaal wel heel snel in een stroomversnelling. Dit had ik bijvoorbeeld bij de ontknoping. Het voelde hierdoor een beetje onnatuurlijk.

Soms voel je de hitte van de pagina’s afspatten. De beschrijvingen van Faro en het resort geven je een mooi beeld van de omgeving. Het verhaal komt heel mooi rond.

Bloedhitte heeft dezelfde sfeer als de boeken van Suzanne Vermeer: het is spannend en soms beklemmend.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Loft Books voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Je kunt het boek online kopen!

Gegevens van Bloedhitte

Auteur: Noortje Brink
Uitgever: Loft Books
ISBN ebook: 9789047205463 
Prijs ebook: €2,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge