Recensie: Zand – Koen D’Haene

Zand

Van Uitgeverij LetterRijn kreeg ik het boek Zand van Koen D’Haene. De flaptekst maakte me nieuwsgierig naar deze misdaadroman. In deze recensie vertel ik je meer. Lees je mee?

Het verhaal van Zand

Dit staat op de achterkant van ‘Zand’:

Reddingswerkers hebben Mats jaren geleden uit een gletsjer bevrijd, maar zelf herinnert hij zich daar niets van. Samen met zijn psycholoog slaagt hij er moeizaam in een nieuw leven op te bouwen. De zoektocht naar zijn verleden leidt hem naar Sarah, de vrouw die vaak opduikt in zijn verwarde dromen. Als hij op het eiland Schiermonnikoog erg dicht bij haar in de buurt komt, worden de omstandigheden van de val in het ijs stilaan duidelijk. Is Sarah wel de vrouw die hij zich herinnert?

Mijn mening

‘Zand’ heeft een spannende proloog. Toch is het in het begin even wennen aan de stijl van Koen D’Haene. Het is heel beschrijvend. Je kon bijna de zee ruiken. Ik vind dat altijd heel mooi, maar je moet hier echt van houden.

Door kleine aanwijzingen voel je dat er iets niet goed is. Er borrelt iets en je wordt nieuwsgierig gemaakt naar het plot van het verhaal. Langzaam ontvouwt zich het verhaal in je hoofd. Je denk te weten hoe het zit. Verschillende gebeurtenissen zetten je echter op het verkeerde been.

Soms ben ik even de draad kwijt in de dialogen. Het is niet altijd even duidelijk wie wat gezegd heeft. De onthulling vond ik iets te abrupt. Het kwam een beetje uit de lucht vallen.

‘IJs’ is het eerste deel en ‘Zand’ zou je kunnen zien als vervolgdeel. Toch is ‘Zand’ goed los te lezen. Alleen weet ik niet of er spoilers uit deel 1 in staan.

Mats is een interessant personage en ook Sarah wekte mijn interesse. De ontwikkeling van Mats is goed gedaan. Uiteindelijk krijgt zijn personage een wending die ik niet zag aan komen.

‘Zand’ is een spannende roman en soms lijkt het een beetje op een thriller. Het genre misdaadroman past bij het boek.

Zand lijkt soms op een thriller, maar de mooie beschrijvingen van Koen D’Haene maken het een echte roman.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij LetterRijn voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Je kunt het boek online of bij de lokale boekhandel kopen!

Gegevens van Zand

Auteur: Koen D’Haene
Uitgever: Uitgeverij LetterRijn
Aantal pagina’s: 250
ISBN ebook: 9789493192010 
Prijs ebook: €5,99
ISBN paperback: 9789491875991 
Prijs paperback: €18,-

One Reply to “Recensie: Zand – Koen D’Haene”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge