Recensie: Alma – Sander Meij

Alma Sander Meij

Alma van Sander Meij is een indrukwekkende young adult. Het is het verhaal over de vlucht van een vijftienjarig meisje uit Honduras. Ik vertel je graag meer. Lees je mee?

Het verhaal van Alma

Alma is bijna zestien en woont met haar vader en jongere broer in het zuiden van San Pedro Sula. Steeds nadrukkelijker maken gewelddadige drugsbendes daar de dienst uit. Tot in de diepste vezels van de samenleving is hun terreur voelbaar. Zozeer zelfs, dat Alma niet meer weet of ze haar eigen broer nog wel kan vertrouwen.

Na een paar heftige gebeurtenissen is ze op zichzelf aangewezen. Ze moet vluchten voor haar leven. Haar plan is om naar haar moeder in de Verenigde Staten te reizen, maar dat blijkt een stuk makkelijker gezegd dan gedaan.

‘Alma’ is een indringend verhaal over vriendschap, familie, vertrouwen en doorzettingsvermogen onder de allesverwoestende invloed van drugsbendes op het leven van een dapper, vijftienjarig meisje uit Honduras.

Mijn mening

‘Alma’ heeft een prachtige cover. De letters op de paperback zijn glanzend en geven een beeld van de sfeer van de young adult. Op de achterkant staat een leesmeter. Je ziet dat het gaat over een drugsoorlog, familie, vluchten en het asielbeleid. Ik vind dit een goede manier om de onderwerpen te introduceren.

Sander Meij heeft een prettige stijl. Het is warm en hij brengt een bepaalde luchtigheid in het verhaal. Het is natuurlijk een heftig onderwerp en dat zou vrij zwaar kunnen worden, maar Sander slaagt erin om het luchtig te houden. Hierdoor leest het verhaal heel fijn.

Het heden wordt afgewisseld met het verleden. Er zitten een aantal goede flashbacks in. Je weet waar je naar toe leest. Dit vond ik erg goed gedaan.

Het is een spannend verhaal. Het is goed dat dit verhaal verteld wordt. Dat er aandacht wordt gegeven aan dit soort situaties. Het is schrijnend en je voelt de emoties van de pagina’s spatten. Alma is weliswaar vijftien, maar ze voelt, door wat ze meemaakt, ouder. Het verhaal laat zien wat het kan doen met een jong meisje.

Ik heb genoten van deze indrukwekkend young adult.

Alma is indrukwekkend en het is goed dat dit verhaal verteld wordt!

Liefs,

Veronique

Bedankt Sander Meij en Blossom Books voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Alma

Auteur: Sander Meij
Uitgever: Blossom Books
ISBN paperback: 9789463493673
ISBN E-Book: 9789463493802 

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge