Recensie: Allemaal hoeren – Franziska Weissenbacher

‘Allemaal hoeren’ van Franziska Weissenbacher is het vervolg op ‘Graf 521‘. Een thriller met een toffe cover. Ik vertel je in mijn recensie graag meer over dit verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Allemaal hoeren

Een ontspannen dag in de tuin komt tot een abrupt einde, wanneer rechercheurs Hans Dijkma en Laura Mandemaker naar een plaats delict worden geroepen. Een jonge vrouw is vermoord in een nabijgelegen natuurgebied. Al snel volgen er meer moorden. Wie is deze seriemoordenaar die een merkteken achterlaat op de doden? Wat hebben de slachtoffers met elkaar gemeen? De rechercheurs storten zich op het onderzoek, dat wordt bemoeilijkt als er informatie wordt gelekt en er sprake blijkt te zijn van belangenverstrengeling. De spanning loopt op, zowel in de privésfeer als op het politiebureau. Slaagt het team erin de dader te stoppen?

Mijn mening

‘Allemaal hoeren’ heeft een krachtige, opvallende titel. De cover is indringend. Misschien een beetje luguber zelfs. De proloog is kort, maar krachtig. Less is more is misschien de beste benaming.

De flaptekst op de achterkant van de paperback is een beetje lastig te lezen. De tekst is wit, maar hier en daar zitten witte details en daardoor valt de tekst soms een beetje weg. Dit geldt ook voor de voorkant. Hier staat de auteur in het rood en dit leest niet zo lekker door de achtergrond. De foto vind ik wel krachtig.

De dialogen in ‘Allemaal hoeren’ zijn minder sterk. Ze komen soms een tikkeltje geforceerd over. Hierdoor las het verhaal soms niet lekker.

Dit is het vervolg op ‘Graf 521′. Soms staan er kleine verwijzingen in en dat vond ik leuk. Het wordt op zo’n manier gebracht dat er niet te veel prijsgegeven wordt. Voor het volledige verhaal kun je het beste ‘Graf 521’ lezen.

Ik vertelde al dat ik de proloog heel sterk vond. De spanning is direct aanwezig, maar daarna zakt de spanning helaas weg. Er wordt te veel informatie gegeven voor mijn gevoel. De spanning komt wel weer terug. Je bent wel benieuwd hoe het afloopt en wie de dader is. Het plot is heel interessant. Het is verrassend.

Dit deel is een mooi opstapje naar een volgend deel. Althans hoop ik! De personages Hans en Laura kunnen op een mooie manier nog groeien. Er is nog ruimte, voor mijn gevoel, voor meer avonturen!

Allemaal hoeren heeft een verrassend plot!

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij LetterRijn voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Allemaal hoeren

Auteur: Franzika Weissenbacher
Uitgever: Uitgeverij LetterRijn
ISBN paperback: 9789493192409 
ISBN E-Book: 9789493192423 

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge