Recensie: Graf 521 – Franziska Weissenbacher

Vandaag heb ik de recensie van een spannende thriller voor je. Ik las Graf 521 van Franziska Weissenbacher. De cover bezorgde me kippenvel, maar wat vond ik van de rest van het verhaal? Je leest het in mijn recensie.

Het verhaal van Graf 521

Hier gaat ‘Graf 521’ over:

Nadat rechercheurs Laura Mandemaker en Hans Dijkma ternauwernood aan de dood zijn ontsnapt, vinden zij een nieuwe standplaats. Daar worden ze vrijwel direct geconfronteerd met een totaal onverklaarbare zaak. In de vloer van een kathedraal worden twee verse lijken gevonden. Het team waarvan beide rechercheurs deel uitmaken, start een uitgebreid onderzoek naar de identiteit van de slachtoffers en de dader(s). Voordat ze zich de zaak eigen hebben gemaakt, dient zich een volgende dode aan. Laverend tussen spanningen binnen het team, henzelf en het onderzoek, naderen Laura en Hans de bizarre ontknoping.

Mijn mening

De titel van deze thriller is heel goed gekozen. Nadat je het boek gelezen hebt, kun je de titel én de voorkant nog beter plaatsen. De cover bezorgde me al kippenvel voor het lezen, maar na het lezen is hij misschien zelfs een tikkeltje luguber.

De stijl van Franziska Weissenbacher is scherp. Er komt geen poespas bij kijken en je weet gewoon waar je aan toe bent.

Het lezen van de flaptekst liet me denken dat het een serie was. Het eerste deel is trouwens wel in eigen beheer uitgegeven. Toch hoef je het eerste deel niet gelezen te hebben. Je krijgt tijdens het lezen langzaam alle informatie die je nodig hebt om bepaalde gebeurtenissen te begrijpen.

De personages zijn in het begin vlak, maar langzaam groeien ze in hun rol. Je krijgt wel meer informatie tijdens lezen, maar het duurt even. Hierdoor vallen stukjes pas later op zijn plek.

In ‘Graf 521’ hangt een sluimerende spanning. Er gebeurt niet veel actie en de vaart mist soms. Toch knaagt het aan je en wil je doorlezen.

De plottwist aan het einde vond ik goed, maar toch leek het verhaal een beetje uit te doven aan het einde. Tot Franziska Weissenbacher een geniale laatste scène plaatst. Die scène zorgt dat je in één klap weer terug bent en dan is het verhaal afgelopen. Het is echt een goede trap na.

Ik ben benieuwd naar meer van Franziska Weissenbacher. De toon voor meer thrillers is gezet!

Graf 521 is spannend en heeft een geniaal einde!

Liefs,

Veronique

*Bedankt uitgeverij LetterRijn voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel, Bol.com bestellen.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Graf 521

Auteur: Franziska Weissenbacher
Uitgever: Uitgeverij LetterRijn
ISBN paperback: 9789493192096 
ISBN E-book: 9789493192126 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge