Recensie: Reis om de wereld in 80 dagen – Tiny Fisscher & Juliette de Wit

Het boek van deze recensie kan je bekend voorkomen. Reis om de wereld in 80 dagen is oorspronkelijk van Jules Verne. Deze recensie gaat echter over een bewerkte versie van dit wereldberoemde boek. Tiny Fisscher & Juliette de Wit maakte er een jeugdboek (9+) van met elementen van een graphic novel. Ik ben verliefd op dit boek! Ik ga je snel meer vertellen. Lees je mee?

Het verhaal van Reis om de wereld in 80 dagen

Hier gaat ‘Reis om de wereld in 80 dagen’:

Suez. Ik schaduw Phileas Fogg, dief Bank van Engeland. Stuur zo spoedig mogelijk arrestatiebevel naar Bombay. Afz: Fix, rechercheur
Londen, herfst 1872. Bijna niemand weet iets van Phileas Fogg, behalve dat hij een man van de klok is, dat hij van kaarten houdt, en dat hij veel geld heeft. Hoe hij rijk is geworden, weet niemand.
Op een dag wedt hij dat hij in 80 dagen een reis om de wereld kan maken. Hij vertrekt meteen, samen met zijn nieuwe Franse bediende Passepartout. Ze nemen bijna niets mee, alleen een reistas met kleren en een tas met geld. Dat is verdacht: zou Phileas Fogg misschien de bankovervaller zijn die onlangs de Bank van Engeland heeft beroofd? Politieagent Fix vertrouwt het niks en zet de achtervolging in…
Een grappig en spannend detectiveverhaal met een verrassende ontknoping!

Mijn mening

Toen ik hoorde over ‘Reis om de wereld in 80 dagen’ was ik verkocht. Het is gebaseerd op het wereldberoemde verhaal van Jules Verne. Maar het is op zo’n eigentijdse en mooie manier herschreven, dat het toegankelijk is voor iedereen. Tiny Fisscher heeft een hele bijzondere bewerking van gemaakt. Het uitgangspunt is een spannende detective en dat is zeker gelukt.

De vormgeving van dit jeugdboek is waanzinnig. De illustraties zijn zo mooi. Het is helder en vol kleur. De paginavullende tekeningen, de kleine illustraties en de stukjes stripverhaal zijn perfect in balans. Juliette de Wit is een goede aanvulling op de fijne stijl van Tiny Fisscher. De combinatie tekst en graphic novel elementen werkt heel goed.

Tiny Fissher heeft een hele fijne stijl. Vanaf de eerste pagina is het alsof je in een droom stapt. Sowieso is het dromerige gevoel in het verhaal volop aanwezig. Ik vond dit heerlijk!

De personages zijn vlak en soms erg kort door de bocht. Maar misschien is dit niet het juiste boek voor diepgaande personages en gaat het meer om de reis om de wereld. Het stoorde me in ieder geval niet.

Ik ben verliefd op dit bijzondere jeugdboek. En ik raad iedereen aan om hem te lezen en te genieten van deze bijzondere reis!

Ik ben verliefd op Reis om de wereld in 80 dagen!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Volt voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel,  Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Reis om de wereld in 80 dagen

Auteur: Tiny Fisscher & Juliette de Wit
Uitgever: Uitgeverij Volt
ISBN hardcover: 9789021424576 

One Reply to “Recensie: Reis om de wereld in 80 dagen – Tiny Fisscher & Juliette de Wit”

  1. Klinkt goed, ik las eerder verhalen van haar ( de titel :”dat stomme boek “kan ik je aanbevelen, zo ook de Clara trilogie samen met Pieter Feller) en ik vind haar vertelstijl ook boeiend. Ik ga dit boek zeker opzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge