Recensie: Aubrey-trilogie 1 – De familie Aubrey – Rebecca West

Vandaag heb ik een roman voor de liefhebber. Ik las De familie Aubrey van Rebecca West. Een boek met een waanzinnige cover. Ik vertel je graag meer over dit eerste deel van de Aubrey-trilogie. Lees je mee?

Het verhaal van De familie Aubrey

Maak kennis met de familie Aubrey in het eerste deel van deze familiesaga die een groot deel van de twintigste eeuw beslaat.

In het huis van de familie Aubrey hoor je tijdens theetijd arpeggio’s op de piano en flarden geëngageerde discussies. Dit excentrieke gezin woont in Londen, vlak voor de Eerste Wereldoorlog. Vader Piers is journalist, moeder Clare een voormalig concertpianiste, die haar carrière opzij heeft gezet om voor hun vier kinderen te zorgen: de muzikale tweeling Mary en Rose, de talentloze Cordelia en de kleine Richard Quinn. En dan is er nog de geliefde nicht Rosamund, die onderdak vindt bij de Aubreys.

De spilzieke vader Piers dreigt zijn familie voortdurend aan een financiële ondergang te helpen, wat slechts ternauwernood kan worden afgewend door moeder Clare. Maar zijn nieuwe baan in de buitenwijk van Londen belooft uitstel van de teloorgang. De Aubreys hopen dat kunst hen zal redden van een leven met armoede.

Tussen de muziek, politiek, vervulde en gebroken dromen door, zoeken de drie dochters in dit eerste deel van de Aubrey-trilogie hun eigen stem in deze patriarchale samenleving.

De fantastische cover van De familie Aubrey

Mijn mening

‘De familie Aubrey’ heeft een waanzinnig mooie cover. Ik was eigenlijk direct verliefd op de cover. Hij is werkelijk prachtig. De volgende delen hebben trouwens ook bijpassende covers.

Dit verhaal is een dikke pil van 608 pagina’s. De hoofdstukken zijn lang. Er zit niet veel vaart in het verhaal. Het is een warm, kabbelend verhaal. Ik werd er heel ontspannen van. Je moet wel je hoofd erbij houden, want anders ben je de draad zo kwijt. Het is een verhaal voor de liefhebber van dit soort romans.

Je leest het meeste vanuit het perspectief van Rose. Zij is nog een jong meisje en dat stoorde me soms. Ik had eigenlijk gehoopt dat Rose sneller zou opgroeien. Hierdoor voelde ik weinig binding met Rose. De andere personages zijn interessant, maar je krijgt eigenlijk te weinig informatie om je een goed beeld te kunnen vormen.

De stijl van Rebecca West vond ik erg prettig. Het is alsof Rebecca West bij je op de koffie is en ze vertelt je een verhaal. Ik vond dit een bijzondere manier van vertellen. Als je een liefhebber bent van taal, woorden en een samenspel van metaforen dan is ‘De familie Aubrey’ een aanrader.

De familie Aubrey is een verhaal voor de liefhebber.

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Signatuur voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De familie Aubrey

Auteur: Rebecca West
Vertaling: Anke ten Doesche & René van Veen
Uitgever: Uitgeverij Signatuur
ISBN paperback: 9789056726942
ISBN E-Book: 9789044932935

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge