Recensie: Beau Séjour – Gie Vanhout

Vandaag heb ik de recensie van een bijzonder boek voor je. Ik las Beau Séjour van Gie Vanhout. Het is gebaseerd op de gelijknamige Vlaamse televisieserie. Ik kende de serie niet, maar ik ben nu toch wel benieuwd hoe de serie is. Ik ga je snel meer vertellen. Lees je mee?

Het verhaal van Beau Séjour

Hier gaat ‘Beau Séjour’ over:

Wanneer doctoraatsstudente Elise Deprez ontwaakt, ligt ze in een aula van de universiteit, naast het dode lichaam van iemand die sprekend op haarzelf lijkt. Ze heeft geen idee wat haar de afgelopen nacht overkwam.

Heeft haar dood iets te maken met de beruchte studentenmoordenaar die de stad in een wurggreep houdt? En als ze vermoord is, waarom loopt ze dan nog steeds rond en zijn er slechts enkele mensen die haar kunnen horen en zien?

Mijn mening

‘Beau Séjour’ begint heel spannend. Je hebt in het begin geen hoe ‘het’ precies zit. De ondertitel wakkerde mijn nieuwsgierigheid al aan, maar het begin wakkert dit alleen maar meer aan. Ik kan trouwens niet uitweiden over ‘het’, anders geef ik spoilers weg. Deze spoiler maakt dit verhaal heel uniek. Het zorgt voor iets unieks!

Elise Deprez is een origineel personage. Ik kan hier niet te veel over zeggen, want Elise heeft te maken met de spoiler. Het is ontzettend tof gedaan. Je moet wel een beetje van paranormale verschijnselen houden. Ik was in ieder geval positief verrast. Ik had ‘dit’ in ieder geval niet verwacht!

De stijl van Gie Vanhout is fijn. Ik houd van de vlotte stijl van Gie. Je merkt wel het Vlaamse tintje van Gie, maar dat stoorde mij niet.

‘Beau Séjour’ is ontzettend spannend. Het is zo goed! Het verhaal heeft veel vaart en het plot zit magnifiek in elkaar. Het verhaal leest bijna als een serie. Ik ben na het lezen ontzettend nieuwsgierig geworden naar de serie van ‘Beau Séjour’.

Beau Séjour zit magnifiek in elkaar!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Lannoo voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Beau Séjour

Auteur: Gie Vanhout
Uitgever: Uitgeverij Lannoo
ISBN paperback: 9789401471244 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge