Recensie: Bed en breakfast – Ilja Gort

Tadaa! Vandaag heb ik nog een tweede artikel voor je! Na ‘Godendrank’ is Bed en breakfast van Ilja Gort het vervolg. Ik ga je er snel alles over vertellen. Lees je mee?

Het verhaal van Bed en breakfast

Ilja Gort raakte in de ban van zijn eigen hoofdpersoon: Abel, de warhoofdige held uit zijn bestseller ‘Godendrank’. In ‘Bed en Breakfast’ begint Abel met zijn vrouw Angela een B&B op hun Zuid-­Franse wijndomein. Maar natuurlijk gaat dat niet van een leien dakje. Een televisie­ploeg met een dubbele agenda wil daar een reality soap van maken, waarna Abel en Angela worden over­rompeld door gasten die het bloed onder hun nagels vandaan halen. Als Abels heimelijke verzet de spuigaten uitloopt, is er geen weg terug: om hun wijndomein van de ondergang te redden moet hij in zee met een onvoorspelbare Franse klusjesman en een Brabantse drugsbaron. ‘Bed en Breakfast’ is het hilarische vervolg op ‘Godendrank’, maar uitstekend zonder enige voorkennis te lezen.

Mijn mening

Na ‘Godendrank’ ben ik een beetje van Abel en zijn vrouw Angela gaan houden. Ik was heel blij dat er een vervolgdeel kwam. Het is gewoon zo’n leuk duo. Ze vullen elkaar perfect aan. Het is een heel ontwapenend verhaal.

De stijl van Ilja Gort is warm, uitnodigend en heel aangenaam. Hij heeft de kracht om je te laten wegdromen. Het verhaal omarmt je en neemt je mee. Het laat je pas los als het afgelopen is. Dit vond ik echt heel mooi aan dit verhaal.

Het verhaal is een soort soap. Geloof me; GTST is er niks bij. Er zijn zoveel tegenslagen en er gebeurt zoveel. Het is minder snel dan ‘Godendrank’ en alles voelt wat beter aan.

De humor in dit verhaal moet ik ook nog even benoemen. Wat heb ik gelachen!

Ik ben nog niet helemaal klaar om afscheid te nemen van Abel en Angela. En stiekem hoop ik, dat er nog meer komt. Je kunt trouwens het beste eerst deel één lezen en daarna deel twee. Je snapt dan bepaalde verwijzingen beter. Je kunt ze ook los lezen, maar dan staan er misschien spoilers e.d. in.

Zoek je nog een leuke, vrolijke roman met een zomers tintje? Lees dan ‘Bed en Breakfast’!

Liefs en tot morgen,

Veronique

*Bedankt Ilja Gort voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Bed en breakfast

Auteur: Ilja Gort
Uitgever: Slurp Publishers
ISBN paperback:  9789082958799 
ISBN e-book: 9789083141404 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge