Recensie: Als je hartslag wegvalt – Christine Geysen

Ik mocht van Phoenix Books meedoen aan de blogtour van Als je hartslag wegvalt van Christine Geysen. Eindelijk weet ik hoe de trilogie afloopt. Ik las en recenseerde namelijk al deel 1 (‘Als je ademhaling stopt‘) en deel 2 (‘Als je bloeddruk daalt’). Lees je mee?

*Let op: spoilers voor de rest van de serie!

Het verhaal van Als je hartslag wegvalt

Lex en Helia bezegelden hun liefde en de deal met Michaël. Cynthia zal als laatste de regeerperiode moeten volbrengen, maar dat is buiten Matthis gerekend. Hij beweert dé oplossing te hebben om de dood te ontlopen! Maar is dat wel zo? Is Matthis écht hun reddende engel? Kan hij doen wat hij Helia beloofd heeft en wat zij het liefst wil van alles: haar dochter beschermen? Of heeft Michaël nog een meesterlijke zet achter de hand? Want kan je dat eigenlijk wel, de dood te slim af zijn? ‘Als Je Hartslag Wegvalt’ is de ultieme finale van de ‘Als Je Sterft-Trilogie.’

Voor lezers vanaf 15 jaar.

Mijn mening

Na deel 1 en 2 moest ik even wachten op de finale van deze trilogie. Eindelijk krijg je antwoord op al je vragen! Alle losse eindjes komen in dit deel bij elkaar. Het is wel aan te raden om eerst deel 1 en 2 te lezen, want anders weet je wat er gebeurt in de eerste twee delen. Om het vervolg van de serie goed te begrijpen, kun je ze beter achter elkaar lezen.

De voorkant van dit laatste deel is wat ingetogener. Hij is wat rustiger. Het past mooi bij dit laatste deel. Misschien dat je na het lezen kunt stellen, dat deze cover heel goed gekozen is. De drie delen passen heel goed bij elkaar. Ook deze titel is heel goed gekozen.

In het begin zitten een aantal lange dialogen. Dit haalt de vaart uit het verhaal en daardoor moet je een beetje doorbijten. Jammer, want het is een spannend verhaal. Soms raakte ik de draad kwijt. De spanning wordt goed opgebouwd. De stijl van Christine Geysen is fijn en hier en daar merk je de Vlaamse tongval. Ik vind dat niet storend.

Dit laatste deel is een waardige afsluiter van de trilogie. Het einde vond ik verrassend. Niet zo zeer het hoe, maar de wat. Sorry, geen spoilers verder 😉

Ben je gek op fantasy en young adult? Dan verdient deze serie een plekje in je (digitale) boekenkast.

Als je hartslag wegvalt is een goede afsluiter van de serie!

Als je sterf-trilogie

Dit is de juiste volgorde van de serie:

Liefs,

Veronique

*Bedankt Phoenix Books voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Als je hartslag wegvalt

Auteur: Lotte van den Noort
Uitgever: Phoenix Books
ISBN hardcover:  9789083140483 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge