Recensie: Godendrank – Ilja Gort

Tijd voor dag 5! In ‘De druivenfluisteraar’ leerde ik de stijl van Ilja Gort kennen. Wat een mooie, warme stijl! Ik mocht ook Godendrank ontvangen en daar vertel ik je graag alles over. Lees je mee?

Het verhaal van Godendrank

Deze nieuwste roman van Ilja Gort is ‘Ik vertrek’ in de overtreffende trap. Met veel humor beschrijft Gort de avonturen van dromer Abel en zijn nuchtere vrouw Angela die hun winkeltje in de Amsterdamse Jordaan verkopen om een wijnboerderij in Zuid-Frankrijk te beginnen. Ze worden getroffen door bizarre tegenslagen en Abel besluit wiet te gaan telen om zijn wijn te voorzien van een scheut geestverruiming. Daarmee kruisen ze het pad van lieden die het niet zo nauw nemen met de wet, hetgeen leidt tot hilarische gebeurtenissen en een spetterende ontknoping.

Mijn mening

In ‘De druivenfluisteraar’ leerde ik de stijl van Ilja Gort al kennen en in ‘Godendrank’ is zijn stijl niet anders. Het is zwierig, zonder te veel poespas en overbodige opvulling. Het is uitnodigend. Daarnaast zit er veel humor in het verhaal.

Het verhaal heeft veel vaart. Daardoor gaan sommige gebeurtenissen erg snel en dit kan ongeloofwaardig aanvoelen. Het is net een wervelwind. Het duurt even voor je hier aan went. Tegelijkertijd kun je bij deze roman heerlijk wegdromen. Het is echt een vakantiegevoel in boekvorm. Je kunt de wijn bijna ruiken en het stokbrood proeven. Je krijgt bijna zin om naar Frankrijk te verhuizen.

De personages zijn goed neergezet en om sommige opmerkingen van Abel heb ik echt kostelijk gelachen. Angela is een mooie tegenhanger van haar man.

De ontknoping is inderdaad spetterend te noemen. Het is echt een einde met een knal. De spanning wordt goed opgebouwd en je wordt niet teleurgesteld.

Ik heb weer genoten van deze roman van Ilja Gort!

Godendrank is een roman met veel vaart. Je krijgt bijna een vakantiegevoel!

Liefs en tot vanmiddag (ja, je leest het goed!),

Veronique

*Bedankt Ilja Gort voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Godendrank

Auteur: Ilja Gort
Uitgever: Slurp Publishers
ISBN paperback:  9789082958737
ISBN e-book: 9789082958751 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge