Recensie: Bestemming Onbekend – Inge Sleegers

Cover van Books & Butterflies

Van Books & Butterflies mocht ik meedoen aan de blogtour van Bestemming Onbekend van Inge Sleegers. Een boek met een heftig onderwerp. Daarom geef ik je even een triggerwaarschuwing. In deze recensie kan het gaan over huiselijk geweld. Dan ga ik je nu alles vertellen over dit verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Bestemming Onbekend

Wanneer de zoveelste ruzie met Frank escaleert, kiest Clara de enige uitweg die ze nog ziet. Ze ontvlucht ’s nachts het huis en stapt op de eerste de beste trein. Krijgt ze haar leven terug op de rails? En kan ze ontsnappen uit Franks greep?

Mijn mening

In de inleiding van mijn recensie heb ik bewust een triggerwaarschuwing geplaatst. Dit miste ik bij het verhaal zelf. Het onderwerp, huiselijk geweld, is een heftig onderwerp en het kan triggerend werken. Ik denk dat het goed is om een waarschuwing erbij te zetten.

Het begin van ‘Bestemming Onbekend’ is heftig. Je zit direct in het verhaal. Inge Sleegers heeft een fijne, meeslepende stijl. De Vlaamse tongval vond ik een leuke toevoeging.

Ik miste soms wel een rode draad in het verhaal. Ik vroeg me af waar het verhaal naar toe werkte. Daarnaast voelde het verhaal onnatuurlijk snel aan. Een verhaal met veel vaart is goed, maar het moet wel logisch blijven en dat miste ik soms.

Het is mooi dat Inge Sleegers dit onderwerp bespreekbaar durft te maken. Ik denk dat er soms nog een taboe rust op de vraag: ‘Waarom gaat iemand niet naar de politie?’ Dit verhaal geeft je een inkijkje in de gedachtegang van een slachtoffer. Het is een heel kwetsbaar verhaal.

Bestemming Onbekend is een kwetsbaar verhaal.

Blogtour Bestemming Onbekend

Deze recensie is onderdeel van de blogtour van ‘Bestemming Onbekend’. Deze leuke bloggers doen ook mee aan de blogtour:

Ben jij slachtoffer van huiselijk geweld of maak je je zorgen om iemand? Neem dan contact op met onderstaande instanties.

Liefs,

Veronique

Bedankt Books & Butterflies voor het boek!

Je kunt dit boek bij o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Bestemming Onbekend

Auteur: Inge Sleegers
Uitgever: Books & Butterflies
ISBN e-book: 9789464208917

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge