Recensie: Blauwdruk van geluk – Petra Kruijt

Blauwdruk van geluk van Petra Kruijt

Van Uitgeverij Zomer & Keuning mocht ik meedoen aan de blogtour van Blauwdruk van geluk van Petra Kruijt. In mijn recensie ga ik je snel meer vertellen over deze heerlijke feelgood. Lees je mee?

Het verhaal van Blauwdruk van geluk

Hier gaat ‘Blauwdruk van geluk’ over:

De feelgoodroman ‘Blauwdruk van geluk’ van Petra Kruijt gaat over de vraag: hoe word je wie je bent? Hoofdpersoon Navy werd geboren op het witte doek. Haar moeder ging namelijk zo ver met methodacting dat ze tegelijk met haar personage zwanger werd. De film werd een kaskraker, en de baby? Die werd in één klap beroemd. Navy’s jeugd bestond uit huiswerk maken op de set, rodeloperfeestjes en het gevoel dat ze een accessoire was. Nu is Navy, die zichzelf liever gewoon Avy laat noemen, een twintiger die schoonmaakwerk doet in een hotel. Ze probeert daarnaast aan de bak te komen als actrice. Zonder succes, tot ze filmmaker Raoul ontmoet. Hij gelooft in haar. Maar is dat terecht? 

Mijn mening

Petra Kruijt schreef al meerdere feelgoodromans en deze boeken zijn in een nieuw jasje gestoken. De neonletters en het roze komt ook bij ‘Blauwdruk van geluk’ terug. Het is een opvallende, toffe cover.

De stijl van Petra Kruijt leest gewoon heel fijn. De stijl is vlot. Je krijgt gewoon direct een feelgoodgevoel. Het is bubbelend!

De personages zijn gewoon normaal en ze zijn herkenbaar. Misschien is Navy een tikkeltje naïef en zijn de andere personages wat vlakker, maar het verhaal maakt veel goed.

Er zit vaart in het verhaal en soms gaat de tijd voor je gevoel wel erg snel, maar het stoorde mij totaal niet. Het is een lekker luchtig verhaal. Het maakt je vrolijk. Je vliegt als het ware door de pagina’s heen.

‘Blauwdruk van geluk’ is een echte aanrader als je nog op zoek bent naar een luchtig verhaal. Je kunt er heerlijk bij wegdromen!

Blogtour: Blauwdruk van geluk

Deze recensie is onderdeel van de blogtour rondom dit boek. De volgende leuke bloggers doen ook mee. Sommige recensies staan al online bij het schrijven van deze recensie.

Liefs,

Veronique

*Bedankt uitgeverij Zomer & Keuning voor het boek en de toffe blogtour!

Support je lokale boekhandel en bestel het boek daar.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Blauwdruk van geluk

Auteur: Petra Kruijt
Uitgever: Zomer & Keuning
ISBN ebook: 9789020539752 
Prijs ebook: €7,99
ISBN paperback: 9789020539882 
Prijs paperback: €15,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge