Recensie: De vondeling – Stacey Halls

De vondeling van Stacey Halls viel me op vanwege de cover, hij ging direct op mijn verlanglijstje, maar tot mijn grote verbazing viel een paar dagen later het boek in mijn brievenbus. Verrassingspost! In mijn recensie ga ik je meer vertellen over deze historische roman. Lees je mee?

Ik maakte ook een video over dit boek!

Het verhaal van De vondeling

Hier gaat ‘De vondeling’ over:

Twee vrouwen, verbonden door een kind en een geheim dat alles zal veranderen…

1754. Zes jaar nadat Bess haar onwettige dochter Clara achterliet in een kindertehuis in Londen, wil ze de dochter die ze nooit heeft gekend terughalen. Ze is geschokt wanneer ze ontdekt dat Clara al eerder werd opgeëist, door haarzelf. Haar leven komt op zijn kop te staan terwijl ze probeert te achterhalen wie haar dochtertje heeft meegenomen en waarom.

Aan de rand van Londen worstelt een jonge weduwe die haar huis al tien jaar niet heeft verlaten met het verwelkomen van een nieuw kindermeisje. Haar verleden dreigt haar in te halen en haar zorgvuldig geconstrueerde wereld uit elkaar te scheuren.

Mijn mening

De voorkant van ‘De vondeling’ viel me direct op. Wat is hij mooi! Er is zoveel aandacht besteed aan de details. De titel is goed gevonden en past goed bij het verhaal.

Het begin is mooi, intens en het bezorgde me kippenvel. Het hoofdstuk start met een heftige gebeurtenis. Je krijgt hierdoor snel een band met hoofdpersoon Bess. Stacey Halls creëert heel snel een situatie. Je hebt geen tijd om na te denken en dit had verkeerd kunnen gaan. Stacey doet het echter op zo’n goede manier dat het goed voelt. Je weet eigenlijk alles van Bess en haar situatie. Tot het bommetje met informatie wordt gedropt. Dit zorgt voor een bizarre wending.

Soms gaan dingen wel heel erg makkelijk. Dit maakt het verhaal soms ongeloofwaardig en een tikkeltje voorspelbaar. Het blijft echter een heel mooi verhaal met interessante verhaallijnen. Ik heb me hier niet aan gestoord, maar ik kan me voorstellen dat iemand anders dit irritant zou vinden.

De personages zijn interessant en heel verschillend. Ik kreeg wel een voorkeur voor een bepaald personage.

Deze historische roman is ook onverwachts spannend. Er gebeurt iets dat je als lezer begrijpt, maar dat het niet goed praat. Alhoewel als je alle informatie hebt… Ik stop nu, dadelijk geef ik spoilers weg 😉

Het einde is ongeloofwaardig, maar ik houd ervan. Het is gewoon een einde dat past bij het verhaal. Ik heb genoten van ‘De vondeling’. De cover maakte me verliefd op het boek en misschien ben ik nu ook een beetje gek op het verhaal.

De vondeling heeft een hele mooie cover. Het plot is interessant en de personages zijn bijzonder. Ik heb genoten!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij The House of Books voor het boek!

Je kunt het boek bij de lokale of online boekhandel kopen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De vondeling

Auteur: Stacey Halls
Uitgever: The House of Books
ISBN ebook: 9789044360585 
Prijs ebook: €9,99
ISBN paperback: 9789044360578 
Prijs paperback: €23,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge