Recensie: Bloemen voor Pierna Podeck – Rosita Bruijn

Bloemen voor Pierna Podeck

Van Uitgeverij Gopher mocht ik meedoen aan de blogtour rondom het boek Bloemen voor Pierna Podeck van Rosita Bruijn. De flaptekst sprak me aan en de cover vond ik tof. Kon het boek aan mijn verwachtingen voldoen? Je leest het in mijn recensie.

Het verhaal van Bloemen voor Pierna Podeck

Dit staat op de achterkant van ‘Bloemen voor Pierna Podeck’:

Pierna Podeck heeft een bloemen- en souvenirwinkel in een Oost-Europees bergdorp, dat door het toerisme enigszins welvarend is geworden. Als er op een goede dag in haar omgeving een Britse
toeriste wordt vermoord, is ze geschokt. Al snel krijgt ze een vermoeden van de mogelijke dader, een lid van de presidentiële familie, waaraan ze minder prettige herinneringen heeft. In eerste instantie houdt ze zich afzijdig en past er wel voor zich ermee te bemoeien. Tot ze uiteindelijk toch besluit haar verdenkingen openbaar te maken en tot actie over te gaan. Het is het begin van een zenuwslopend kat-en-muisspel, waarbij Pierna steeds verder in het nauw gedreven wordt en tenslotte haar leven niet meer zeker is…

Mijn mening

De cover is ontzettend intrigerend. De perzik roze details, de rozen en de blote voeten fascineerden me. Het is een cover die ik zou oppakken in de winkel.

In het begin moest ik wennen aan de stijl van Rosita Bruijn. Er is iets dat me in verwarring bracht. Gedurende het verhaal ontwikkelt de stijl van Rosita Bruijn zich wel tot een fijne stijl.

Pierna Podeck is een apart personage. Ik vond het heel lastig om haar te plaatsen. Je weet eigenlijk niet goed hoe of wat. Ergens vond ik haar ook veel kracht bezitten. Ze wekt dubbele gevoelens bij me op.

‘Bloemen voor Pierna Podeck’ ontplooide zich langzaam. Het duurd even voor het verhaal op gang was. Soms kon ik het verhaal niet volgen en raakte ik de draad kwijt. Dit zorgde ervoor dat ik niet lekker in het verhaal zat.

Het verhaal speelt zich af op een interessante plek. Dit wordt goed uitgewerkt door Rosita Bruijn en de sfeer van het dorp komt goed over. Je proeft soms de grimmigheden uit de tijd van de Oost-blokken. Althans ik denk dat het in die tijd is. Dit vond ik een interessante toevoeging aan het verhaal.

Bloemen voor Pierna Podeck speelt zich af op een interessante plek. De cover is intrigerend.

Deze recensie is onderdeel van de blogtour rondom ‘Bloemen voor Pierna Podeck’. Je kunt nog meer recensies lezen op de volgende blogs:

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Gopher voor het boek en de blogtour!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Je kunt het boek kopen bij jouw boekhandel!

Gegevens van Bloemen voor Pierna Podeck

Auteur: Rosita Bruijn
Uitgever: Uitgeverij Gopher
Aantal pagina’s: 164
ISBN paperback: 9789493172654 
Prijs paperback: €19,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge