Recensie: Caelian – Latoya Moirae

CaelianVan schrijfster Latoya Moirae en Uitgeverij EigenZinnig kreeg ik het boek Caelian. De schrijfstijl van Latoya leerde ik kennen in het boek ‘Indigo‘ en ik was benieuwd naar haar schrijfstijl in een ander genre. ‘Caelian’ is een fantasy/sci-fi verhaal. In deze recensie vertel ik je meer. Lees je mee?

Het verhaal

‘Caelian’ speelt zich af halverwege in de 23e eeuw op de Aarde. Eavan, ingenieur en pilote, is een afstammelinge van Wendy, een meisje dat meer dan drie eeuwen geleden een vliegende jongen leerde kennen. Hij nam haar mee naar een eiland waar je nooit volwassen wordt. Eavan is van het verhaal overtuigd en ze vermoedt dat Wendy werd meegenomen naar een andere planeet. Samen met haar vriend en collega Chris gaat ze met haar ruimteschip op onderzoek uit. Ze storten echter neer op een onbekende planeet met een eiland. Op het eiland vindt ze aanknopingspunten van het verhaal van haar voorouder. Ze is echter niet voorbereid op de geheimen.

Mijn mening

Wanneer je de flaptekst leest, herken je direct het verhaal van Wendy en de vliegende jongen. Waarschijnlijk herken jij het verhaal ook. Het verhaal heeft een originele invalshoek.

Latoya Moirae weet een nieuwe wereld te creëren. De details van de ‘nieuwe’ wereld en de planeet worden heel subtiel verteld. Nieuwe termen worden goed geïntroduceerd en je wordt langzaam meegenomen in het verhaal.

De wendingen aan het eind van elk hoofdstuk zijn groot en hebben een grote impact op de beleving van het verhaal. Het sleept je mee. Soms is het verhaal wat onsamenhangend en gaat het opeens heel snel.

Eavan is een goed uitgewerkt personage. Ze heeft herkenbare eigenschappen. Chris is een ander verhaal. Hem kan ik niet goed plaatsen en ik weet niet wat ik met hem aan moet.

Het plot van het verhaal is goed. Je voelt de emotie van de hoofdpersonen. De wending die het verhaal neemt, is heel goed. Het zit zo goed in elkaar.

Caelian is een spannend en origineel verhaal. Het is meeslepend en je voelt de emoties van de hoofdpersonen.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Latoya en Uitgeverij EigenZinnig voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge