Recensie: Casa Familia – Nathalie Pagie

Casa familia

Tijdens het Koukleum meets auteurs-event kocht ik het boek Casa Familia van Nathalie Pagie. Een grappig weetje: een aantal jaar geleden las ik ‘Paradijsvogels’ al, maar wist ik niet dat het onderdeel van een serie was of zou zijn. In mijn recensie vertel ik je meer over deze spannende thriller. Lees je mee?

Nathalie Pagie
Nathalie Pagie

Nathalie Pagie bracht net het nieuwe boek ‘Noordkaap’ uit! En dit klinkt ook al zo spannend!

Het verhaal van Casa Familia

Dit staat op de achterkant van ‘Casa Familia’:

Een survivalweekend in de Belgische Ardennen lijkt voor journaliste Tara Linders de uitgelezen kans om haar nieuwe collega’s beter te leren kennen. Alleen heeft ze een bloedhekel aan survival en in groepen is ze ook niet op haar best. Liever gaat ze in haar eentje op pad om de omgeving te verkennen. Voor haar vaste partner Diego Martinez is het weekend de perfecte afleiding van zijn problemen thuis; hij stort zich vol overgave op de activiteiten.

Als Tara zich bemoeit met een knokpartij in de plaatselijke kroeg, ontmoet ze een paar ongure types die overduidelijk geen pottenkijkers kunnen gebruiken. Wat hebben ze te verbergen? En wat speelt er in het leegstaande ziekenhuis in het bos? Tara en Diego gaan op onderzoek uit. De lugubere vondst van een kinderhand leidt al snel naar het Spaanse Andalusië, waar het brein achter de operatie zich schuilhoudt. Lukt het Tara en Diego hem te vinden voordat er nog meer slachtoffers vallen?

Mijn mening

Ik las de synopsis van ‘Casa Familia’ en ik was direct onder de indruk. Het verhaal klonk zo spannend.

De proloog is ijzersterk. Je hebt als lezer geen idee hoe het zit. Uiteindelijk zit het plot vernuftig in elkaar. Elke keer dacht ik: zo zit het! Dit bleek elke keer niet zo te zijn. Nathalie Pagie zet je op goede dwaalsporen.

Tara en Diego zijn twee unieke hoofdfiguren. Ze zijn elkaars tegenpolen, maar vullen elkaar goed aan. Soms snapte ik Tara niet. Ik kon haar lastig doorgronden.

Het verhaal maakt onderdeel uit van de serie rondom Tara en Diego. ‘Casa Familia’ is goed lost te lezen. Het hoofdverhaal, de rode draad, staat namelijk los van de rest van de serie. Voor de volledigheid en om de ontwikkeling van Tara en Diego te zien kun je het beste de hele serie lezen, denk ik. Ik wil ‘Rio Grande’ en ‘De trip’ ook nog lezen!

Nathalie Pagie heeft een goede stijl. Het is strak, vlot en zonder poespas. De hoofdstukken zijn kort en daardoor zit er veel vaart in het verhaal. Tegen het einde komt er een diepere laag in het verhaal. Hierdoor krijgt het verhaal diepte en komen er meer emoties in het verhaal.

Casa Familia is een steengoede thriller! Het is strak en vlot geschreven. Het verhaal zit vernuftig in elkaar.

Liefs,

Veronique

*Ik heb dit boek zelf gekocht.

*Wil je mij een recensie-exemplaar sturen? Dat kan. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Casa Familia

Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s e-book: 281
ISBN ebook: 9789402307801
Prijs ebook: €3,99
Aantal pagina’s paperback: 304
ISBN paperback: 9789022584132
Prijs paperback: €5,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge