Recensie: Chaos – Elsbeth de Jager

ChaosVan Uitgeverij Tinteling Romance kreeg ik het boek Chaos van Elsbeth de Jager opgestuurd. Wat leek op een ‘normaal’ romantisch verhaal werd een boek met diepgang en een bijzondere boodschap. In deze recensie vertel ik je meer over dit boek.

Het verhaal

“Chaos” gaat over Lara. Na een gecompliceerde relatie probeert ze zichzelf weer terug te vinden. Mannen vertrouwen vindt ze lastig. Behalve Marius. Ze ontmoette hem op Texel en het klikt goed. Marius wil zich, na een stormachtige ervaring, niet meer binden. Hij geeft haar één advies: zorg voor rimpels in het leven. Lara probeert haar leven op te bouwen, maar dan doet ze een pijnlijke ontdekking. Eentje die haar voor altijd gaat verbinden met haar ex.

Mijn mening

Op het eerste oog leek het een ‘gewoon’ liefdesverhaal, maar dat is het niet. Zonder dat je het doorhebt, verandert het verhaal van richting en komt er diepgang in het boek.

Je leeft met Lara mee en haar gevoelens zijn herkenbaar. Het is een echt feelgoodverhaal en het leest snel. Soms zit er een vleugje humor in. Misschien gaat de tijd soms een beetje snel, maar dat is niet erg. Je wilt weten hoe het met Lara verdergaat. Sommige situaties in haar leven zijn, denk ik, voor veel lezers herkenbaar. Dit is de kracht van het personage van Lara: ze is herkenbaar en gewoon.

Het verhaal bespreekt een belangrijk thema en heeft een mooie boodschap. Ergens laat het je ook nadenken over dit onderwerp.  Ik ga niet meer vertellen over het thema, want dan verklap ik het verhaal. Het is een ‘originele’ wending en het geeft het verhaal iets extra’s.

Chaos is geen ‘normaal’ liefdesverhaal. Het heeft een boodschap en bevat diepgang.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Tinteling Romance voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge