Recensie: Cupid-o-scoop-serie deel 1 t/m 4 – Vanessa Gerrits

Covers van Loft Books

Vandaag heb ik een leuke serie voor je! Vanessa Gerrits ken je van de serie over de North Ness Inn in Schotland. In de nieuwe feelgoodserie ‘Cupid-o-scoop’ zijn horoscopen het uitgangspunt. Hoeveel invloed hebben sterrenbeelden op je liefdesleven? Je leest het in deze recensie van de eerste vier delen. Lees je mee?

Het verhaal van Ramkoers naar romantiek

Ramkoers naar romantiek Vanessa Gerrits

‘Ramkoers naar romantiek’ is het eerste deel in de feelgoodserie Cupid-o-scoop van Vanessa Gerrits. Toen Samantha aan de slag ging bij het toonaangevende vrouwentijdschrift Lyf & Styl, dacht ze haar droombaan te hebben gevonden. Nu schrijft ze al een poos de horoscoop, maar daar raakt ze langzamerhand op uitgekeken. Wanneer ze de hoofdredacteur vraagt om een grotere uitdaging, biedt die haar een mooie kans. Het tijdschrift wil de horoscooprubriek uitbreiden met een column over de nieuwe datingapp Cupid-o-scoop, die gebruikers aan elkaar koppelt op basis van hun sterrenbeeld. Aan Samantha de eer om de app te testen en te schrijven over haar dates. Om haar carrière een boost te geven stemt ze in. Al blijft ze sceptisch over horoscopen; ze mag ze dan wel schrijven, ze gelooft er eigenlijk niet in. Want het is onzin om te denken dat ze door middel van een liefdeshoroscoop de ware vindt, toch?

Mijn mening

De covers van de serie ‘Cupid-o-scoop’ zijn niet helemaal mijn ding. Op de covers staat welk deel het is. Dat vind ik altijd erg fijn. De titels vind ik erg leuk. Ze zijn leuke verwijzingen naar de sterrenbeelden.

‘Ramkoers naar romantiek’ is het eerste deel. Het verhaal komt een beetje langzaam op gang en het duurt vrij lang voor ik in het verhaal zit.

Vanessa Gerrits heeft een fijn stijl. Sommige gebeurtenissen zijn zo grappig. Ik vind het origineel om de sterrenbeelden als uitgangspunt te nemen. De horoscopen in combinatie met de app vind ik een toffe invalshoek.

Het dateverhaal is heerlijk. Het toverde een glimlach op mijn gezicht. Snel door naar deel twee!

Klik hierboven of lees op Bol.com meer over het boek!

Het verhaal van Week van de waterman

Week van de waterman Vanessa Gerrits

In ‘Week van de waterman’, de tweede roman in de feelgoodserie Cupid-o-scoop van Vanessa Gerrits, begint Samanta na een succesvolle date met een waterman te twijfelen over haar gevoelens. Ondanks haar ietwat moeizame eerste ervaringen met het daten volgens de dierenriem went Samantha aan het uitgaan voor haar werk. Wat ook helpt: haar online column wordt goed gelezen en haar redacteur is enthousiast. Wanneer Samantha wordt gekoppeld aan een Waterman en hij een spontane en gezellige prater blijkt, is ze blij dat ze de column heeft aangenomen. Voor het eerst in lange tijd voelt ze kriebels van verliefdheid. Misschien bezorgt Cupid-o-scoop haar wel de ware… Toch slaat ook meteen de twijfel toe: loopt ze niet te hard van stapel met haar gevoelens?

Mijn mening

In het begin van het verhaal staat op een originele manier een samenvatting van deel 1. Dat vond ik erg fijn. Zeker als je de boeken niet achter elkaar leest. Je hoeft hierdoor niet deel één te lezen, maar ik raad het wel aan. Je hebt dan een beter beeld van de hele serie.

‘Week van de waterman’ is minder statisch. Het is iets minder vlak. Je krijgt niet echt hoogte van Samantha. Ik ben benieuwd of je haar nog beter leert kennen in de rest van de serie.

Klik hierboven of lees op Bol.com meer over het boek!

Het verhaal van Vissen naar verliefdheid

Vissen naar verliefdheid Vanessa Gerrits

‘Vissen naar verliefdheid’ is het derde deel in de feelgoodserie Cupid-o-scoop van Vanessa Gerrits. Na haar geslaagde dates met Djaniel, die helaas op niets uitliepen, besluit Samantha zich weer volledig te richten op haar column. Dat ze weer uit eten kan op haar vertrouwde plek, het restaurant van haar goede vriend Jaimie, stelt haar gerust, al zijn de gesprekken nog wat onwennig. Bijvoorbeeld wanneer de date aanvoelt als een sollicitatiegesprek, of wanneer ze een stortvloed aan complimentjes over zich heen krijgt… De Vis aan wie ze ditmaal wordt gekoppeld weet echt van geen ophouden en blijft haar complimenteren. Hij lijkt wel erg blij te zijn met de match, ook al houdt Samantha de boot af. Hoe maakt ze de boodschap duidelijk? Veel tijd om erover na te denken krijgt ze niet, want ze doet grote ontdekkingen in eigen kring als Jaimie zijn hart bij haar lucht.

Mijn mening

Het derde deel begint op een leuke manier. Dit deel is anders dan de andere delen en dat vond ik verfrissend. Die afwisseling is heel erg prettig.

Er zit misschien iets voorspelbaars in het verhaal, maar ik vond dat niet storend. Ik hoopte alleen dat zou gebeuren (sorry voor de cryptische omschrijving). Dit deel is misschien wel mijn favoriet. Hier zaten alle elementen van feelgood in!

Klik hierboven of lees op Bol.com meer over het boek!

Het verhaal van Kus van de kreeft

Kus van de kreeft Vanessa Gerrits

In ‘Kus van de kreeft’, de vierde roman in de feelgoodserie Cupid-o-scoop van Vanessa Gerrits, krijgt de rubriek over de horoscoopdates van Samantha meer aandacht en gaat ze op date met een Kreeft. Samantha’s column en de datingapp Cupid-o-scoop krijgen flink wat aandacht, er wordt zelfs een promofilm opgenomen om de app extra in de kijker te spelen. Samantha en Cedric, de softwaredeveloper die haar helpt bij haar matches, zullen allebei voor de camera moeten verschijnen. Het is een heel nieuwe ervaring, zeker omdat Samantha de IT’er in een ander licht ziet. Voor de column wordt ze dit keer gekoppeld aan een Kreeft, het huiselijkere type van de dierenriem. Zoals Samantha inmiddels gewend is blijkt de date eerst even aftasten, maar slaat er dan toch een vonk over?

Mijn mening

Dit vierde deel is zo grappig. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op en het is soms enorm grappig. Ik heb genoten van dit deel. De personages zijn beter uitgewerkt en je leert Samantha langzaam kennen.

Er komen nog een aantal delen aan en ik ben benieuwd hoe het verhaal van Samantha verdergaat. Hoewel ik misschien wel een idee heb…

Klik hierboven of lees op Bol.com meer over het boek!

Liefs,

Veronique

Bedankt Loft Books voor de boeken!

Je kunt dit boek o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Cupid-o-scoop

Auteur: Vanessa Gerrits
Uitgever: Loft Books

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hieronder op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge