Recensie: De afstand tussen jou en mij en de kersenboom – Paola Peretti

De afstand tussen jou en mij en de kersenboomVan Uitgeverij HarperCollins kreeg ik het persbericht over het boek De afstand tussen jou en mij en de kersenboom van Paola Peretti in mijn mailbox. Ik was direct verkocht door de prachtige cover van dit boek en het verhaal maakte me nieuwsgierig. In deze recensie vertel ik je meer… Lees je mee?

Het verhaal

‘De afstand tussen jou en mij en de kersenboom’ gaat over Mafalda. Ze is negen jaar en één ding weet ze zeker: ergens in de komende zes maanden zal ze blind worden. Ze maakt een lijstje van ‘Dingen die ik heel, heel belangrijk vind (die ik niet meer zal kunnen doen)’ en ze moet misschien verhuizen en haar kat Ottimo Turcaret achterlaten. Mafalda klimt in de hoge kersenboom op het schoolplein om grip te krijgen op haar situatie en vanuit daar de wereld te observeren.

Mijn mening

Wat kan ik nog meer zegen over de cover? Hij is zo mooi! Ik vind hem prachtig. De serene uitstraling weerspiegelt de rust in het boek, maar maakt je ergens ook nieuwsgierig naar deze roman. De vormgeving van de binnenkant van het boek is prachtig. Het is een cadeautje om het boek open te slaan. Wanneer je de kans krijgt en je het boek ziet liggen, maak hem dan open en geef je de ogen de kost!

Het verhaal is ogenschijnlijk eenvoudig, maar achter de eenvoudige zinnen schuilt veel emotie. De zinnen hebben een dubbele lading en soms overvalt me dat. Sommige gebeurtenissen zijn echter vaag en soms raak ik de draad kwijt.

Paola Peretti heeft een hele modieuze schrijfstijl. Het past perfect bij de eenvoudige zinnen en de emoties van het verhaal. ‘De afstand tussen jou en mij en de kersenboom’ bevat mooie levenslessen en laten je nadenken over wat je ziet.

En dat einde… kippenvel op mijn armen. Meer ga ik er niet over zeggen.

De afstand tussen jou en mij en de kersenboom is prachtig vormgegeven en achter de eenvoudige zinnen schuilt veel emotie.

Liefs,

Veronique

*Bedankt HarperCollins voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

One Reply to “Recensie: De afstand tussen jou en mij en de kersenboom – Paola Peretti”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge