Recensie: De babysitter – Liz de Zwart

De cover is van Loft Books

Vandaag heb ik de recensie van een thriller voor je. Ik las De babysitter van Liz de Zwart voor je. Lees je mee?

Het verhaal van De babysitter

Hier gaat ‘De babysitter’ over:

Simone en haar man hebben twee kinderen. Toen ze zwanger was van haar dochter, zeven jaar geleden, is ze gestopt met werken omdat de druk haar te veel werd. Nu wil ze weer beginnen. Ze kan meteen aan de slag bij haar vroegere werkgever en schakelt een babysitter in. Die extra hulp in huis is een uitkomst: babysitter Elin springt in wanneer Simone moet overwerken en regelt ook meteen het avondeten.

Toch raakt Simone almaar meer in de war. Ze vindt spullen terug op vreemde plekken en lijkt geplande familieafspraken te vergeten. Stug zet ze haar werk voort en probeert ze haar draai te vinden in haar nieuwe rol, totdat de situatie uit de hand loopt… Wordt de druk haar net als vroeger te veel, of speelt er iets anders?

Mijn mening

De cover van ‘De babysitter’ vind ik goed gekozen. De titel klinkt liefelijk, maar de ondertoon is dreigend.

In het begin moest ik even wennen aan de stijl. Het is soms recht voor zijn raap en daar moet je van houden. Liz de Zwart beschrijft soms kleine, gruwelijke details. De beschreven details passen goed bij deze thriller.

De relaties tussen de personages zijn niet direct duidelijk. Het is wennen wie wie is. Daardoor kwam ik niet lekker in het verhaal.

Liz de Zwart heeft een goed plot neergezet. Het verhaal is wel een tikkeltje voorspelbaar. Het is een geraffineerde thriller, maar toch miste ik wat puntjes. Ik denk dat deze thriller nog beter had gekund. Het voelde nu nog wat vlak.

De spanning wordt goed opgebouwd en Liz de Zwart speelt echt een psychologisch spelletje met je. Het verhaal is spannend en het is ideaal voor een onstuimige herfstavond!

De babysitter is een spannend verhaal!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Loft Books voor het boek!

*Je kunt het boek online kopen bij o.a. Bol.com.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De babysitter

Auteur: Liz de Zwart
Uitgever: Loft Books
ISBN ebook: 9789047205616 
Prijs ebook: €3,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge