Recensie: De B&B 1 – Winter in de B&B – Kaat de Kock

Van Hamley Books mocht ik meedoen aan de blogtour van Winter in de B&B van Kaat de Kock. Dit is het eerste deel in de feelgoodserie van ‘De B&B’. Een heerlijke winterse feelgood! In mijn recensie vertel ik je meer. Lees je mee?

Het verhaal van Winter in de B&B

Hier gaat ‘Winter in de B&B’ over:

Hanne is een twintiger die in een klein appartementje in de stad woont en probeert rond te komen van het loon dat ze verdient met een job waar ze een hekel aan heeft. Dan krijgt ze te horen dat ze een vakantiehuis in de Ardennen heeft geërfd. Als het ‘vakantiehuis’ een grote villa met gigantische tuin blijkt te zijn, heeft ze geen idee wat ze met zo’n huis aan moet. Tot haar moeder haar ervan weet te overtuigen om een bed and breakfast te beginnen. Samen trekken ze naar de Ardennen en proberen ze een nieuw leven én een zaak op te bouwen. Maar niet iedereen ziet hen even graag komen. Hanne doet er alles aan om het respect van de plaatselijke bewoners en vooral dan van die héél knappe klusjesman te winnen.

Mijn mening

‘Winter in de B&B’ is een heerlijke feelgood voor de winterse dagen (of uiteraard in de zomer). Het is in het begin even wennen. De stijl van Kaat de Kock is makkelijk en fijn. Soms komen er Vlaamse woorden voorbij en was ik even afgeleid, omdat ik ze niet kende. Het haalde me dan even uit mijn leesflow. De humor van Kaat de Kock is heerlijk!

De voorkant vind ik zo schattig. De vormgeving van de binnenkant is waanzinnig. De details schreeuwen kerst en winter. Mocht je het boek in de winkel zien, sla hem dan zeker even open.

Soms is het verhaal een tikkeltje vlak en daardoor komt het niet echt binnen bij me. De emoties komen niet echt over op me. De personages zijn leuk. Ze zijn zo lekker normaal!

Misschien is het een beetje cliché: een erfenis, een B&B beginnen in een vakantiehuis en een nieuw leven opbouwen. Maar het werkt zo goed! Kaat de Kock zet het goed in elkaar en bouwt het verhaal goed op. Een mooie opbouw voor de rest van de serie. Ik ben zeker benieuwd naar de rest van deze nieuwe serie.

Dit boek is kerst en de winter in een boek. Het is echt feelgood. Het is een warm verhaal voor de donkere dagen.

Liefs,

Veronique

Bedankt Hamley Books voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Winter in de B&B

Auteur: Kaat de Kock
Uitgever: Hamley Books
ISBN paperback:  9789464208481 
ISBN e-book: 9789464208498 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge