Recensie: De boekhandel van Teheran – Marjan Kamali

De boekhandel van Teheran

Van Uitgeverij Ambo Anthos kreeg ik het boek De boekhandel van Teheran van Marjan Kamali. Toen ik het persbericht las, was ik al verliefd op het verhaal en dat gevoel is niet meer weggegaan. Maak je klaar voor een enthousiaste recensie! Lees je mee?

Het verhaal van De boekhandel van Teheran

Dit staat op de achterkant van ‘De boekhandel van Teheran’:

Teheran, 1953. Roya brengt de uren na school graag door in de boekhandel van meneer Fakhri, die vol staat met boeken, pennen, inktpotjes en schrijfpapier. De kasten met literatuur en poëzie oefenen de grootste aantrekkingskracht op haar uit. Wanneer Roya op een dag een andere jonge klant ziet, Bahman, is het liefde op het eerste gezicht.

Roya heeft met Bahman afgesproken op een plein, om samen naar een huwelijksloket te gaan, maar op de bewuste dag wordt er een coup gepleegd die Iran voor altijd zal veranderen. In de chaos komt Bahman niet opdagen. Wekenlang zoekt Roya hem, maar het mag niet baten.

Tot bijna veertig jaar later, wanneer Roya door een speling van het lot eindelijk de kans krijgt om Bahman de vragen te stellen die haar al die tijd achtervolgd hebben.

Video

Heel spontaan nam ik onderstaande video op over dit bijzondere boek:

Mijn mening

Vanaf de eerste pagina heeft het verhaal me. Het is gewoon heel mooi. De stijl van Marjan Kamali is betoverend. Het is sierlijk en bijna elegant.

De liefde spat ervan af, maar je voelt ook het verdriet door de pagina’s sijpelen. Deze combinatie is heel mooi. Daarnaast is het verhaal ook ‘spannend’. Geen spanning zoals in een thriller, maar je bent benieuwd hoe het verhaal verder gaat.

De Iraanse namen zijn zo mooi. Bijna sprookjesachtig. Dit draagt bij aan de fijne sfeer in het verhaal.

Het verhaal is verdeeld in verschillende delen en dat maakt dit een levendig verhaal. De personages komen tot leven en zijn zo kleurrijk. Het Iraanse eten kon ik bijna ruiken en proeven.

Misschien is dit boek een nieuwe favoriet van mij. Ik was zo geraakt door het verhaal en ik kan alleen maar zeggen: ‘wauw wauw wauw!’

De boekhandel van Teheran laat zien hoe mooi de liefde kan zijn, maar laat ook zien hoe lelijk, verraderlijk, de liefde kan zijn.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Ambo Anthos voor dit boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Je kunt het boek kopen bij Bol.com of bij de lokale boekhandel!

Gegevens van De boekhandel van Teheran

Auteur: Marjan Kamali
Uitgever: Uitgeverij Ambo Anthos
Aantal pagina’s: 368
ISBN ebook: 9789026350580 
Prijs ebook: €12,99
ISBN paperback: 9789026350573 
Prijs paperback: €21,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge