Recensie: De diva – Michelle Marly

Van Uitgeverij Brandt kreeg ik de historische roman De diva van Michelle Marly. Deze roman gaat over de beroemde operazangers Maria Callas. In mijn recensie ga ik je meer vertellen over deze bijzondere vrouw. Lees je mee?

Het verhaal van De diva

Hier gaat ‘De diva’ over:

MARIA CALLAS La Divina, ‘de goddelijke’ Venetië 1957 Maria Callas is de grootste operazangeres van haar tijd. Met haar unieke klank, een stembereik van drie octaven en haar acteerkwaliteiten brengt de betoverende sopraan iedereen in vervoering. De roem heeft echter een schaduwzijde. Het slopende bestaan vergt veel van Maria’s stem en er blijft te weinig ruimte over voor de vrouw achter de mythe. Dan ontmoet ze de Griekse reder en miljonair Aristoteles Onassis en beleeft met hem in de roemruchte jetset van de jaren zestig de tijd van haar leven. Totdat Onassis een andere icoon uit die tijd ontmoet: Jackie Kennedy… De Diva is een aangrijpende roman over Maria Callas, als operazangeres ongeëvenaard, maar als ieder mens op zoek naar liefde en geborgenheid. 

Mijn mening

Michelle Marly heeft een hele fijne stijl. Het valt vanaf de eerste pagina als een warme deken over je heen.

Ik kende Maria Callas vaag van foto’s en filmpjes, maar in ‘De diva’ leer je haar echt kennen. Althans dat gevoel krijg je. De beroemde operazangers komt echt tot leven.

Tijdens het lezen voel je de verschillende emoties. Je voelt het verdriet van Maria Callas. Het voelt heel rauw. Deze emoties en de situatie zijn heel herkenbaar. Het is iets van alle tijden.

Het verhaal wordt afgewisseld met flashbacks. Je moet wel met je gedachten erbij blijven. Anders plaats je misschien de gebeurtenis verkeerd. Er staat boven elk hoofdstuk waar en wanneer het zich afspeelt. Dit komt de duidelijkheid ten goede. De flashbacks en het heden komen op een mooie manier bij elkaar.

In het verhaal komen verschillende historische gebeurtenissen voorbij. Het is leuk om deze vanuit Maria Callas te zien. (Ik wil niet te veel spoilers weggeven, dus ik blij bewust vaag.)

Soms is de vaart uit het verhaal en is het een tikkeltje kabbelend. Michelle Marly geeft in het laatste hoofdstuk ook uitleg over wat er waar is in het verhaal en wat niet. Dit maakt het verhaal nog geloofwaardiger.

Ik heb genoten van ‘De diva’. Het was een mooi, tragisch liefdesverhaal tegen de achtergrond van de jaren zestig.

In De diva leer je Maria Callas echt kennen! Het is een mooi, tragisch liefdesverhaal tegen de achtergrond van de jaren zestig.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Brandt voor het boek!

Steun je lokale boekhandel en koop dit boek daar.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De diva

Auteur: Michelle Marly
Uitgever: Uitgeverij Brandt
ISBN ebook: 9789493095540 
Prijs ebook: €9,99
ISBN paperback: 9789493095403 
Prijs paperback: €15,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge