Recensie: Het offer van Scarlington – Kevin Valgaeren

Van Uitgeverij Lannoo kreeg ik het boek Het offer van Scarlington van Kevin Valgaeren. Kon dit spannende verhaal me bekoren? Je leest het in mijn recensie!

Het verhaal van Het offer van Scarlington

Hier gaat ‘Het offer van Scarlington’ over:

Een jaar na de dood van zijn vrouw Sara, ontvangt Jericho Blackwell, vooraanstaand lid van de Society for Psychical Investigation and Education, een brief van haar met de boodschap: Kom naar Scarlington, waar we elkaar voor het laatst hebben gezien.

Met de hulp van zijn rechterhand, archivaris John Dawkins, gaat hij op zoek naar dat mysterieuze dorpje, dat op geen enkele kaart staat aangeduid.

Net op dat moment wordt Scarlington een week lang door een ondoordringbare mist verzwolgen. En dan gebeuren er vreemde dingen …

Mijn mening

De cover van ‘Het offer van Scarlington’ is ontzettend tof. Het roept een bepaalde spannende, mysterieuze sfeer op. Dit is ook de sfeer die in het boek centraal staat.

In het begin moest ik even wennen aan de stijl van Kevin Valgaeren. Er worden soms veel details gegeven. Daarnaast worden er soms lugubere, expliciete details gedeeld (ik kan het niet duidelijk benoemen, omdat ik anders spoilers weggeef.) en dit maakte me soms misselijk. Soms wilde ik hierdoor niet meer verder lezen. Misschien heb ik een tere ziel en kan ik hier gewoon niet zo goed tegen?

Het verhaal is spannend en mysterieus. De spanning wordt goed opgebouwd. Ergens deed het verhaal en de sfeer me denken aan de boeken van Dan Brown.

‘Het offer van Scarlington’ is het vervolg op ‘Blackwell’. Soms miste ik wel wat informatie, maar het verhaal is prima los te lezen.

De personages worden goed uitgewerkt. Jericho Blackwell is een interessant figuur. Je krijgt niet direct hoogte van hem. Samen met John Dawkins is het een leuk duo. Het einde is verrassend.

Het offer van Scarlington is duister, mysterieus en heeft goed uitgewerkte personages.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Lannoo voor het boek!

Steun je lokale boekhandel en bestel je boek daar.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het offer van Scarlington

Auteur: Kevin Valgaeren
Uitgever: Uitgeverij Lannoo
ISBN ebook: 9789401469449 
Prijs ebook: €16,99
ISBN paperback: 9789401469432 
Prijs paperback: €20,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge