Recensie: De geheimen van de kostschool – Lucinda Riley

Ik kreeg van Xander Uitgevers de nieuwe Lucinda Riley en dat was toch wel even een momentje hoor! Echt een blogdroom! Ik vertel je alles over De geheimen van de kostschool. Lees je mee?

Het verhaal van De geheimen van de kostschool

In de spannende roman ‘De geheimen van de kostschool’ van Lucinda Riley, bekend van de internationale hitserie ‘De zeven zussen’ wordt op een kleine, exclusieve kostschool in Norfolk een leerling dood aangetroffen. De schokkende gebeurtenis is volgens het schoolhoofd een tragisch ongeval, maar de politie is daar niet zo zeker van. Detective Jazz Hunter wordt op de zaak gezet en probeert door te dringen in de gesloten wereld van de kostschool. Maar al snel nemen de gebeurtenissen een verontrustende wending, en blijkt er veel meer aan de hand dan een noodlottig ongeval.

Jazz komt steeds meer te weten over de docenten, leerlingen en oud-leerlingen van de school, maar als een van de verdachten vermist wordt en er in de kelder een gruwelijke ontdekking gedaan wordt, weet Jazz dat ze snel moet handelen. De kostschool verbergt geheimen die duisterder zijn dan Jazz ooit had kunnen vermoeden…

De geheimen van de kostschool is een razend spannend verhaal waarin familiebanden en hartverscheurende geheimen centraal staan, met in het middelpunt een stoere detective, die haar eigen keuzes durft te maken en altijd haar intuïtie volgt.

Mijn mening

‘De geheimen van de kostschool’ begint goed. Je hebt eigenlijk direct sympathie en je leert de personages direct goed kennen. Eigenlijk zit je direct in het verhaal.

Lucinda Riley ken je natuurlijk van de serie ‘De zeven zussen’. Op 11 juni 2021 is Lucinda Riley overleden aan de gevolgen van slokdarmkanker. Ze schreef dit verhaal in 2006 en het is nooit eerder gepubliceerd. Ruim voor de grote hitserie dus. Je herkent duidelijk de stijl van Lucinda Riley. Het is qua spanning net iets anders dan de serie of de losse romans. De spanning is subtiel en de opbouw van het verhaal is fenomenaal.

Het is wel een heel rustig verhaal en soms bijna kabbelend. Verwacht geen heftige actiescènes. Dat zou trouwens ook niet passen in de sfeer van het boek.

Er zitten veel verschillende verhaallijnen in het verhaal. Sommige namen van de personages lijken op elkaar en daardoor raakte ik soms in de war. Je moet je hoofd echt bij het verhaal houden en de personages uit elkaar houden. Ieder personage is goed doordacht en heeft geheimen. Langzaam ontrafel je deze geheimen.

Je moet gewoon doorlezen, want er is iets niet in de haak. Het plot zit zo goed in elkaar. Als je denkt dat je weet hoe het zit, komt Lucinda Riley met een nieuwe laag. Het is verrassend! Ik vind het een hele goede detective. Ik heb genoten van dit verhaal!

De geheimen van de kostschool zit zo goed in elkaar. Het is een heel goed plot!

Liefs,

Veronique

Bedankt Xander Uitgevers voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel of Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De geheimen van de kostschool

Auteur: Lucinda Riley
Uitgever: Xander Uitgevers
ISBN paperback:  9789401617130 
ISBN e-book: 9789401617246 

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hieronder op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

3 Replies to “Recensie: De geheimen van de kostschool – Lucinda Riley”

  1. Mazzelen hoor dat je hier een exemplaar hebt gekregen! Ik heb nog geen één boek van Lucinda gelezen wat niet goed is. Je leest ze allemaal stuk voor stuk in 1 ruk uit. Door jouw recensie nog meer zin gekregen in dit boek, staat nog op het verlanglijstje.

    1. Jaaa! Ik las o.a. De Orchideeëntuin. Die vond ik te gek. En deel 1 van De Zeven Zussen. Deel 2, Storm, heb ik niet uitgelezen, want daar kwam ik niet doorheen. Ik vond deel 1 wel te gek. Dat is echt een favoriet 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge