Recensie: De geheimen van Saffron Hall – Clare Marchant

Het is tijd voor de recensie van een historische roman. Van Uitgeverij HarperCollins mocht ik De geheimen van Saffron Hall van Clare Marchant lezen. Ik heb enorm genoten van deze roman en ik heb er naar uitgekeken om je meer te vertellen over dit verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van De geheimen van Saffron Hall

Hier gaat het verhaal over:

Twee vrouwen, door vijf eeuwen gescheiden. Eén lang bewaard geheim.

1538 De jonge bruid Eleanor maakt indruk op haar kersverse man door saffraan te verbouwen, een zeer kostbare specerij. Wanneer hij onverwacht uit de gratie raakt bij de koning, wordt ook Eleanor meegesleurd in zijn ondergang. Ze moet vluchten, en dat terwijl ze op het punt staat een kind te krijgen.

2019 Amber woont tijdelijk bij haar opa op wat ooit het kasteel Saffron Hall was. Wanneer de oude toren na een storm instort, komt er een oud boek tevoorschijn, dat daar eeuwenlang verstopt heeft gezeten. Aan de hand van de dagboekfragmenten weet Amber beetje bij beetje een vergeten tragedie te onthullen, een verhaal dat pijnlijk dicht bij haar eigen leven komt…

Mijn mening

Toen ik hoorde over ‘De geheimen van Saffron Hall’ was ik direct nieuwsgierig. De flaptekst geeft net genoeg weg om je nieuwsgierig te maken. Als een flaptekst te veel weggeeft, vind ik dat altijd jammer. Bij dit boek is het precies in balans. De cover is aantrekkelijk, maar lijkt een beetje op de covers van andere historische romans, zoals de boeken van Corina Bomann. Misschien doen landhuizen het goed op covers? De vrouw op de cover neemt je direct mee naar 1538.

De stijl van Clare Marchant is warm. Het is uitnodigend en leest heel makkelijk. Het lijkt allemaal vanzelf te gaan.

De twee verhaallijnen zijn verschillend, maar tegelijkertijd ook zo gelijk. Hoe beide levens bij elkaar komen is heel mooi gedaan. In de verhaallijn van Eleanor komt het genre van dit verhaal, historische roman, goed tot zijn recht. Hier zit ook de kracht en schoonheid van deze roman. In het begin vind ik de verhaallijn van Amber niet zo leuk. Ik moest wennen aan haar karakter, maar langzaam stal ze toch ook mijn hart. De groei van beide vrouwen is heel mooi weergegeven.

Ik ben onder de indruk van Clare Marchant. ‘De geheimen van Saffron Hall’ is zo mooi. De ontknoping bezorgde me kippenvel en ik kon alleen maar zeggen: ‘Wauw!’ Ben je nog op zoek naar een historische roman en ben je fan van de boeken van Santa Montefiore, Corina Bomann of Lucinda Riley? Lees dan zeker deze van Clare Marchant.

De geheimen van Saffron Hall is zo’n mooie historische roman. De ontknoping bezorgde me kippenvel!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel, Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De geheimen van Saffron Hall

Auteur: Clare Marchant
Uitgever: Uitgeverij HarperCollins
ISBN paperback: 9789402707519
ISBN e-book: 9789402761788 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge