Recensie: De Goldbaum dynastie – Natasha Solomons

De Goldbaum dynastie

Yes! Eindelijk mag ik jullie meer vertellen over het boek De Goldbaum dynastie van Natasha Solomons. Eindelijk! Ik sta te trappelen van enthousiasme (was het je al opgevallen?) om je meer te vertellen over deze mooie roman en ik heb een leuke e-bookactie met dit boek voor je! Lees je mee?

Het verhaal van De Goldbaum dynastie

Dit staat op de achterkant van ‘De Goldbaum dynastie’:

‘De Goldbaum-dynastie’ van Natasha Solomons is gebaseerd op een van de rijkste families, de Rothschildts: een familie die zelden in de openbaarheid treedt, maar de machtigste ter wereld is.

1911. De uit de steenrijke familie Goldbaum afkomstige Greta verruilt tegen haar zin het mondaine Wenen voor druilerig Engeland om te trouwen met haar achterneef Albert. De familie Goldbaum verstevigt op deze manier de familiebanden, want ze weten dat ze – omdat ze Joods zijn – altijd buitenstaanders blijven. De familieband is hun grootste kracht.

De tegendraadse Greta heeft niets met de zachtmoedige Albert: ze voelt zich eenzaam, maar vindt haar passie in tuinieren. Met toewijding creëert ze een paradijselijke tuin, en ook haar liefde voor Albert komt uiteindelijk tot bloei. Maar zelfs de invloedrijke familie Goldbaum kan de naderende Eerste Wereldoorlog niet tegenhouden. Voor het eerst in tweehonderd jaar komen de Goldbaums recht tegenover elkaar te staan. Greta moet kiezen: het gezin dat ze stichtte, of de familie die ze achterliet.

Mijn mening

Vanaf de eerste pagina dompel je je onder in een warm bad. Het hele boek is goed op elkaar afgestemd. Het is een ontzettend mooi verhaal.

De voorkant is opvallend. Hij is indrukwekkend. De details op de cover zijn mooie verwijzingen naar het verhaal.

De beschrijvingen van Natasha Solomons zijn zo goed. Je waant je in de weelde van de Goldbaum-familie. Daarnaast merk je dat er veel research in dit boek zit. Het verhaal wordt mooi aangevuld met (herkenbare) historische feiten. De historische context geeft het verhaal iets extra’s. Ben je gek op geschiedenis en historische romans? Dan is dit boek een aanrader!

Er gebeurt ontzettend veel in het verhaal. Dit maakt het meeslepend. Je leert Greta kennen. Ze schopt lekker tegen de standaarden aan. Als personage is zij heel interessant. Van Albert krijg je niet zo goed hoogte. De relatie tussen Greta en Albert is bijzonder. Het ontwikkelt zich op een mooie manier.

Een minder punt aan dit boek? Opeens was er ergens drie jaar voorbij. Dat had ik niet in de gaten en daardoor snapte ik bepaalde gebeurtenissen niet.

Er zit een verborgen boodschap in het boek. Eigenlijk kent een oorlog alleen verliezers en dat wordt in ‘De Goldbaum dynastie’ heel duidelijk.

De Goldbaum dynastie is een aanrader voor elke historische roman-liefhebber. Het is meeslepend en indrukwekkend. De cover, de stijl en de personages maken het verhaal helemaal compleet!

E-bookactie!

Ambo Anthos organiseert vandaag (20 juni 2020) 24 uur lang een e-bookactie. Met de code goldbaum kun je het e-book van ‘De Goldbaum dynastie’ 24 uur lang voor €5,99 (normaal €14,99!) kopen via boekenwereld.com

Liefs,

Veronique

*Bedankt Ambo Anthos uitgevers voor het boek!

Je kunt het boek kopen bij de lokale of online boekhandel!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De Goldbaum dynastie

Auteur: Natasha Solomons
Uitgever: Ambo Anthos uitgevers
ISBN ebook: 9789026351198 
Prijs ebook: €14,99
ISBN paperback: 9789026351181 
Prijs paperback: €22,50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge