Recensie: Het zwarte dossier – Max van Olden

Het zwarte dossier

Toen ik van Ambo Anthos uitgevers het persbericht over Het zwarte dossier van Max van Olden kreeg, was ik direct verkocht. Ik las al zijn debuut (Lieve edelachtbare’ ) en dat vond ik een hele goede thriller. In mijn recensie vertel ik je meer over de nieuwste van Max van Olden!

Het verhaal van Het zwarte dossier

Dit staat op de achterkant van ‘Het zwarte dossier’:

Riemke staat er alleen voor met haar zoontje Nils. Nadat haar relatie op de klippen was gelopen bleef ze achter met schulden. Bij een advocatenkantoor op de Zuidas krijgt ze de mogelijkheid haar carrière nieuw leven in te blazen, maar ze stapelt fout op fout en haar toekomst bij het kantoor is onzeker. Toch krijgt ze een laatste kans met het zwarte dossier: een loodzware zaak tegen een onderwereldfiguur die al een straf uitzit. De pers kijkt met argusogen toe en de tijd dringt. Als Riemke aan de klus begint kan ze nog niet vermoeden dat behalve haar carrière ook haar leven op het spel staat.

Mijn mening

De ondertitel (Een advocaat en haar kind worden bedreigd. Ze moeten verdwijnen), de titel en de cover maakten me nieuwsgierig naar het verhaal. De flaptekst is prikkelend. Er staat precies genoeg informatie om de lezer nieuwsgierig te maken.

Max van Olden heeft een goede stijl. Het is vlot en krachtig. De hoofdstukken zijn kort en zorgen voor veel vaart in de thriller.

Het plot lijkt heel simpel, maar schijn bedriegt. Het zit zo goed in elkaar! Deze eenvoudigheid zie je ook terug bij de personages. Toch blijken de personages uit meerdere lagen te bestaan en heeft het verhaal veel diepgang. Riemke is lastig te doorgronden en soms snapte ik haar niet. Nils steelt je hart. Hij is zo onbevangen.

Er is één actie (sorry geen spoilers) die ik niet begrijp. Deze actie past totaal niet bij de rest van de thriller. De actie was ongeloofwaardig, terwijl de rest van het verhaal wel geloofwaardig was. Dat vond ik jammer.

De laatste pagina’s zijn gruwelijk spannend. Het verhaal moet dan uit…

Met Het zwarte dossier heeft Max van Olden weer een goede thriller neergezet. Het ogenschijnlijke simpele plot zal je verbazen!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Ambo Anthos voor het boek! Ben je trouwens benieuwd wat er nog meer verschijnt bij Ambo Anthos uitgevers? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via www.amboanthos.nl/nieuwsbrief/

Je kunt het boek bij de lokale boekhandel en online kopen!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het zwarte dossier

Auteur: Max van Olden
Uitgever: Ambo Anthos uitgevers
ISBN ebook: 9789026342295 
Prijs ebook: €11,99
ISBN paperback: 9789026342288 
Prijs paperback: €21,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge