Recensie: De gouvernante van Penwhythe Hall – Sarah Ladd

In december kreeg ik De gouvernante van Penwhythe Hall van Sarah Ladd. Een auteur die ik nog niet kende, maar wel een heel mooi verhaal schreef. Ik ga je meer vertellen over dit verhaal. Lees je mee?

Terwijl ik dit boek opzoek, zie ik dat op mijn boek de ‘h’ ontbreekt bij Penwythe Hall. Interessant hoe dit kan. Oké, snel verder met de recensie!

Het verhaal van De gouvernante van Penwhythe Hall

Cordelia Grove begint een nieuw leven als gouvernante na de dood van haar echtgenoot.Maar als haar werkgever plotseling overlijdt, staat ze voor een dilemma.

‘De gouvernante van Penwhythe Hall’ van Sarah Ladd is een romantisch verhaal over een onverwachte liefde. Gouvernante Delia heeft er alles voor over om de weeskinderen onder haar hoede te beschermen… Zelfs haar hart. Jaren geleden nam Cordelia Greythorne een positie aan als gouvernante van vijf kinderen. Nu de vader van de kinderen is overleden, vertrekt ze met de weeskinderen naar zijn broer op Penwhythe Hall. Daar komt Jac Trethewey voor een grote verrassing te staan nu hij plotseling verantwoordelijk blijkt te zijn voor vijf kinderen. Bovendien lijkt hun gouvernante een geheim mee te dragen, dat zijn grote plannen voor het vervallen Penwhythe Hall weleens ernstig zou kunnen verstoren.

Mijn mening

Dit was mijn eerste kennismaking met Sarah Ladd, maar wat heeft zij een warme, fijne stijl. Ik was heel erg onder de indruk. Er is een bepaald gemak waarmee ze schrijft.

‘De gourvernante van Penwhythe Hall’ is een heel mooi verhaal. De tijd waarin Delia leeft, komt mooi tot uitdrukking. Ik vond het een heel hartverwarmend verhaal. Het is een heel mooi verhaal, maar soms miste ik emotie. Het bleef soms gewoon een beetje vlak. Hierdoor kwam het verhaal minder goed binnen.

Delia is een heel leuk personage. Ze steelt je hart, maar soms wil je haar gewoon door elkaar schudden. Ze is soms zo naïef! De kinderen zijn fantastisch. Zij zijn zo ongeremd en geven deze roman een gouden randje.

De cover vind ik heel erg mooi. Hij is dromerig! Het krullerige lettertype past er heel mooi bij. Als je nog een mooie historische roman zoekt met een vleugje feelgood dan is dit een aanrader!

De gouvernante van Penwhythe Hall is een historische roman met een vleugje feelgood!

Feelgoodboekenweek

Deze recensie is onderdeel van de Feelgoodboekenweek. Wil je niks missen? Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Liefs,

Veronique

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een grecensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De gouvernante van Penwhythe Hall

Auteur: Sarah Ladd
Uitgever: Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN paperback:  9789043531887 
ISBN e-book: 9789043531894 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge