Recensie & winactie: De Jasmijnvilla – Elena Conrad

Op de derde dag van de Feelgoodboekenweek gaan we naar Italië! Ik las het eerste deel van ‘De Jasmijnserie’. De Jasmijnvilla van Elena Conrad is een heerlijke feelgood. Ik vertel je graag alles erover én je maakt kans op één fysiek exemplaar! Lees je mee?

Het verhaal van De Jasmijnvilla

Heerlijke familiesaga aan de Italiaanse kust, voor lezers van Santa Montefiore en Nicky Pellegrino.

Giulia krijgt verrassend nieuws uit Italië: ze erft de prachtige geel geverfde villa inclusief jasmijn- en olijfboomgaard van haar Italiaanse grootvader. Dus vertrekt ze meteen naar de Ligurische kust, de plek waar haar moeder is opgegroeid en waar ze al snel wordt betoverd door de ongelofelijke schoonheid van het gebied.

Maar de buren wantrouwen de buitenlandse erfgename. Alleen leeftijdsgenoot Marco verwelkomt haar vriendelijk. Langzamerhand komt Giulia erachter dat er meer aan de hand is rondom de villa op een klif boven de zee. Want waarom heeft haar moeder destijds het contact met haar familie verbroken? Waarom zijn de Italianen zo afstandelijk? En vooral: moet ze de villa verkopen of wordt dit haar nieuwe thuis?

Mijn mening

Ik ben gek op Italië. Het eten, de mensen en de warmte geven me echt een vakantiegevoel. De feelgood ‘De Jasmijnvilla’ gaf me ook dit heerlijke gevoel! Vanaf de eerste pagina voel je de warmte en ruik je de jasmijn. Het is zo hartverwarmend. Het omhult je tot de laatste pagina!

‘De Jasmijnvilla’ heeft een typische feelgoodcover. Ik vind daar niks mis mee, maar het is niet heel origineel. Het deed me denken aan de covers van de ‘De drie dochters’-serie van Muna Shehadi. De cover zou me wel opvallen in de winkel.

Elena Conrad heeft een hele fijne stijl. Ik snapte alleen bepaalde informatie op de achterkant niet. Het klopt voor mijn gevoel niet met wat in het verhaal gebeurt. De personages blijven een beetje vlak en je krijgt niet altijd even goed hoogte van de personen. Ik hoop dat je in deel twee de personages beter leert kennen.

Het is een heel gemoedelijk verhaal. De kracht van Elena Conrad ligt in de mooie omschrijvingen van de omgeving en de personages. Hierdoor waan je je echt even in Italië. Ik ben benieuwd wat deel twee gaat brengen!

De Jasmijnvilla is prachtig! Je waant je echt in Italië.

Winactie: Maak kans op 1 fysiek exemplaar van De Jasmijnvilla (GESLOTEN)

Heb je genoten van de recensie en ben je nieuwsgierig? Je maakt nu kans op één fysiek exemplaar!

Hoe doe je mee?

Je kunt meedoen door hieronder een geldig e-mailadres achter te laten.

De winactie sluit op 17 februari 2022 om 23.59 uur.

Op  18 februari 2022 trek ik een lootje en neem ik via de mail contact op met de winnaar.

De winnaar dient voor  20 februari 2022 23.59 uur te reageren. Reageert de winnaar later dan 20 februari 2022? Dan gaat de prijs naar iemand anders!

Je persoonsgegevens worden alleen gebruikt als jij de winnaar bent van deze winactie en de persoonsgegevens van de winnaar worden na deze winactie verwijderd. Je gegevens worden doorgestuurd naar de uitgeverij. Zij zorgen dat het boek bij jou terechtkomt. Door de drukte bij de post kan het langer duren voor je gewonnen boek is bezorgd. Veronique’s Boekenhoekje is hier niet aansprakelijk voor. Meer informatie is te vinden in het privacybeleid.

Ik wens je veel plezier bij de winactie!

Feelgoodboekenweek

Deze recensie en winactie zijn onderdeel van de Feelgoodboekenweek. Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het boek en de winactie!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De Jasmijnvilla

Auteur: Elena Conrad
Uitgever: Uitgeverij HarperCollins
ISBN paperback:  9789402709476 
ISBN e-book: 9789402764390 

9 Replies to “Recensie & winactie: De Jasmijnvilla – Elena Conrad”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge