Recensie: Het hart van Weshley Castle – Marina Folkers

Dag 4 van de Feelgoodboekenweek! Wat vliegt de tijd! Ik las Het hart van Weshley Castle van Marina Folkers. Wat een mooi verhaal is dit! Ik vertel je er graag alles over.

Het verhaal van Het hart van Weshley Castle

Outlander meets Pride and Prejudice in ‘Het hart van Weshley Castle’, een historische feelgoodroman van topauteur Marina Folkers.

‘Het hart van Weshley Castle’ van Marina Folkers is een roman vol avontuur en romantiek in een historische setting.

Engeland, ten tijde van Hendrik de Achtste. Aleyah is gelukkig met het rondreizende bestaan van haar volk, ook al is dit leven niet makkelijk. Op een nacht slaat het noodlot toe en alleen Aleyah en haar beste vriend Manitas weten te ontkomen aan een brute moordpartij. Ze belanden in een herberg waar Aleyah moet dansen voor de gasten, in ruil voor wat eten en een slaapplek in de stallen. Op een avond ontmoet ze een man die haar niet onberoerd laat. Deze graaf lijkt ook alleen maar oog voor haar te hebben. Maar dan komt Aleyah erachter dat hij de graaf van Weshley is, de man die achter de aanval op haar familie zat. Ze trekt naar Londen, maar de graaf raakt ze niet zomaar kwijt…

Mijn mening

Er is veel aandacht besteed aan de cover en binnenkant van ‘Het hart van Weshley Castle’. Het is zo mooi gedaan. Als je de kans hebt, bekijk dan even dit boek in de boekhandel. Het is prachtig!

Het begin van het verhaal is goed. Er zit veel vaart in. Het verhaal is intens met veel emoties. Marina Folkers, wat doe je me aan? Het is heel anders dan de andere boeken die ze geschreven heeft, maar toch is hetzelfde gevoel aanwezig. Het is een historische roman met een tintje feelgood. Het is perfect in balans. Je herkent de stijl en manier van verhalen vertellen van Marina Folkers.

Aleya is zo schattig! Ze is een beetje naïef, maar dat maakt ze in de rest van het verhaal goed. De titel is perfect gevonden! Hij past zo goed bij het verhaal.

Wat een mooie feelgood was dit! Ik heb enorm genoten en ik ben benieuwd naar meer historische feelgoodromans van Marina Folkers.

Het hart van Weshley Castle is waanzinnig!

Feelgoodboekenweek

Deze recensie is onderdeel van de Feelgoodboekenweek. Wil je niks missen? Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Liefs,

Veronique

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is geen recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het hart van Weshley Castle

Auteur: Marina Folkers
Uitgever: Uitgeverij Zomer & Keuning
ISBN paperback:  9789020544992 
ISBN e-book: 9789020545005 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge