Recensie: De laatste dochter – R.S.E. Gommer


Ik mocht meedoen aan de blogtour van het boek De laatste dochter van R.S.E. Gommer. In mijn recensie vertel ik je graag meer over dit spannende verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van De laatste dochter

Wat als je de laatste vrouw op aarde bent? Na een vernietigend virus ligt de wereld in puin. De Damesdood heeft in drie jaar alles veranderd. Mannen waren immuun, vrouwen niet. Het gevolg: alle vrouwen stierven. Alle vrouwen, behalve Alex… Samen met haar vader woont Alex in een dorp dat is afgeschermd van de wildernis. Elke dag vermomt zij zich als jongen, want wat zouden de dorpelingen doen als ze ontdekten dat ze een meisje was? Dan komt een verkenner terug met het bericht dat er een vrouw is gevonden. Ben, de jongen op wie Alex stiekem verliefd is, gaat met een groep ernaartoe. Wanneer Alex in het dorp niet langer veilig is, reist ze hem achterna door de levensgevaarlijke wildernis. Zal Alex de vrouw vinden? Of blijft ze voor altijd de laatste dochter?

Mijn mening

‘De laatste dochter’ heeft een toffe cover. Het verhaal speelt zich af in de toekomst. Er is een virus geweest die de wereld in puin heeft gelegd en alle vrouwen, behalve Alex, zijn gestorven. De cover laat dit goed zien. In het begin van het boek staat een goede waarschuwing over bepaalde onderwerpen die in het verhaal zitten. Je moet wel even weten dat het aan de binnenkant van het boek staat. Misschien was het beter om dit op de flaptekst te zetten.

Het verhaal laat een nieuwe wereld zien en aan sommige termen en namen moest ik even wennen. Het duurde even voor ik ze eigen had gemaakt. Het verhaal heeft een fijn tempo. Het is prikkelend geschreven en heeft een tof plot.

Alex is een leuk personage. Ze is alleen lastig te doorgronden. Ik vond haar soms een beetje oppervlakkig. Ze voelde voor mijn gevoel nog niet helemaal af. Het is een spannend verhaal met lekker veel actie. Er zitten een aantal verrassende twists in. Wel zat ik na het lezen met nog wat vragen. Ik ben benieuwd naar meer van R.S.E. Gommer.

De laatste dochter is een spannend verhaal met lekker veel actie!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Novel Rebels Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De laatste dochter

Auteur: R.S.E. Gommer
Uitgever: Novel Rebels Uitgevers
ISBN e-book: 9798223172338 
ISBN paperback: 9789462666535 

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge